Hrvatski Dalekovod na Kosovu ugovorio posao vredan 30,7 miliona evra

Obim ugovorenih radova obuhvata projektovanje, isporuku kompletne opreme i izgradnju 400 kV dalekovoda dužine 90 kilometara od Prištine do granice sa Albanijom, a ugovoreni rok za izvođenje radova je 24 meseca

  • 10

Predsednik Uprave hrvatskog Dalekovoda Goran Brajdić potpisao je danas sa predstavnicima kompanije KOSTT iz Prištine ugovor o izgradnji dalekovoda od 400 kV, u vrednosti od 30, 7 miliona evra, prenose hrvatski mediji.

Ugovor je potpisan u Nemačkoj, a projekt je finansiran sredstvima nemačke razvojne banke KfW Frankfurt.

Obim ugovorenih radova obuhvata projektovanje, isporuku kompletne opreme i izgradnju 400 kV dalekovoda dužine 90 kilometara od Prištine do granice sa Albanijom, a ugovoreni rok za izvođenje radova je 24 meseca.

U realizaciji projekta, Dalekovod će finansijski pratiti Hrvatska banka za obnovu i razvoj.

Izgradnju ovog objekta Dalekovod je ugovorio na međunarodnom nadmetanju po procesnim pravilima KfW banke.

Realizacija ovog ugovora će Dalekovodu omogućiti angažovanje sopstvenih kapaciteta i to u pogledu projektantskih kapaciteta, proizvodnje 3.500 tona čelično-rešetkaste konstrukcije stubova, kompletnih građevinskih i montažnih radova.

Radovi na projektovanju počinju odmah, zatim sledi proizvodnja opreme, a početak građevinskih radova predviđen je za početak leta iduće godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA