SKANDAL NA RUMUNSKOJ TV: U božićnoj pesmi pozvali na spaljivanje Jevreja! (VIDEO)

Titus Korlacean, rumunski ministar spoljnih poslova, oštro je osudio antisemitski ispad i pozvao državnog tužioca i parlament da odgovorne privedu pravdi

  • 9

Jedna državna televizija u Rumuniji prikazala je snimak grupe ljudi koji pevaju božićnu pesmu u kojoj se indirektno slavi holokaust i za jevreje koristi pogrdna reč "židov".

- Jedino kao dim u dimnjaku, samo za to je Židov dobar - reči su pesme koja je izazvala skandal u Rumuniji.

Pesmu je emitovala TVR3, namenjena seoskoj populaciji, u četvrtak 5. decembra, a voditeljka emisije zahvalila se i izvođačima i direktoru kulturnog centra, sa kojim je razgovarala o lokalnom folkloru.

Grupe za zaštitu ljudskih prava žestoko su osudile antisemitski ispad u Rumuniji i emitovanje ove pesme na jednoj nacionalnoj televiziji.

Titus Korlacean, rumunski ministar spoljnih poslova, oštro je osudio antisemitski ispad i pozvao državnog tužioca i parlament da odgovorne privedu pravdi.

Pesme birao centar za zaštitu tradicionalne kulture u pokrajini Cluj, pa rukovodstvo te televizijske kuće tvrdi da nisu odgovorni za izbor božićnih pesama.

Nevladina organizacija MCA Romania, koja se bori protiv antisemitizma, osudila je istup šefova TVR3, poručujući da je nedopustivo da TV kuća odgovornost svaljuje na lokalne organizacije.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko tlgrf

    13. decembar 2013 | 23:53

    Jeste bolesno ali dosta je bilo te jevrejske propagande.Vidite li sta rade oni palestincima i nikom nista?Ko nas pita za Jasenovac jos ovi namazani Hrvati hoce nas da tuze za genocid.

  • deki

    13. decembar 2013 | 23:36

    A kako mi to znamo kako su Jevreji prosli u ratu?! Od koga to znamo??

  • TODE

    13. decembar 2013 | 22:06

    Pa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA