Mučko ubistvo šestorice srpskih mladića u Peći i posle 15 godina nerasvetljeno

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodne zajednice da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog zločina, kako bi zločin koji su počinili albanski teroristi dobio sudski epilog

  • 20

Danas se navršava petnaest godina od ubistva šestorice srpskih mladića u Peći. U kafiću "Panda", te kobne večeri, život su izgubili Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović, odlični učenici pećke gimnazije "Sveti Sava" i student Ivan Radević.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju "skreće pažnju da ni posle petnaest godina, ovaj stravičan zločin albanskih terorista nije dobio sudski epilog". Naglašavaju i da je "ubistvo šestorice mladića u Peći bilo uvod za pogrom posle kojeg u Metohiji gotovo da nije ostalo Srba, i da svaki zločin u kome nema osumnjičenih i okrivljenih predstavlja opasnost od ponavljanja nasilja".

- Na to je Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozoravala i nastaviće da upozorava, sve dok svi zločinci na Kosovu i Metohiji ne dobiju ime i prezime i zaslužene kazne. Ni danas se ne zna ko je ispalio hice u nesrećne mladiće, kao što se ne zna ni ko je ubio srpsku decu u Goraždevcu, žeteoce u Starom Gacku, putnike autobusa Niš-ekspresa u Livadicama... Nijedan zločin nad Srbima, izvršen na Kosovu i Metohiji, do danas nije rasvetljen – navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju "zahteva od međunarodne zajednica da konačno počne sa rasvetljavanjem ovog, i svih ostalih zločina, počinjenih nad srpskim narodom u Pokrajni".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina 87

    14. decembar 2013 | 21:09

    Tuga i sramota

  • Maxima

    14. decembar 2013 | 21:59

    Svaka cast na ovom textu. Na danasnji dan pre 15 godina zverski su oduzili 6 mladih, neduznih zivota. A mi se samo izvinjavamo...

  • ap0calypto

    14. decembar 2013 | 21:16

    zivela Amerika i novi svetski poredak. Ziveli politicari i nasi "saveznici". Zivela demokratija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA