SIRIJA: 22 osobe ubijene u vazdušnim napadima!

Među nastradalima u gradu Alepu je i 14 dece, saopštila je sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava sa sedištem u Londonu

  • 2

Najmanje 22 ljudi, od kojih 14 dece, poginulo je danas u vazdušnim udarima snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada na predgrađa grada Alepa koje kontrolišu pobunjenici, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

- U vazdušnim udarima na predgrađa Sakur, Ard al Hamra i Hajdarijeh u istočnom Alepu je poginulo 22 ljudi, među kojima četrnaestoro dece i jedan 18-godišnji dečak - navela je Opservatorija, a prenela agencija AFP.

Alep, nekad komercijalna prestonica Sirije, značajno je uništen od pobunjeničke ofanzive u julu prošle godine. Taj grad je sada podeljen na prorežimska i antirežimska područja, a prema podacima Opservatorije, sa sedištem u Londonu, Asadov režim gotovo svakodnevno vrši napade na pobunjeničke delove grada.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Speedy

    15. decembar 2013 | 15:24

    Vest je objavila Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedistem u Londonu???Sigurno su iz Londona uspeli da prebroje mrtve i da vide ko je izveo napad.Inace ova organizacija je finansirana od zapada i radi za pobunjenike, i uvek se prvo objavi ono sto oni zakljuce, iako su stacionirani u Londonu i nemaju uvid u stanje na terenu!

  • Sandra

    15. decembar 2013 | 14:36

    Tuzno.Jadni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA