KERI: Rat u Siriji je sektaški haos!

Džon Keri, američki državni sekretar, poručio je da se Vašington oslanja na diplomatiju koja bi mogla da utiče na situaciju u Siriji, jer se prema njegovom mišljenju pretvorila u sektaški haos

  • 17

Sirija je postala poprište sektaškog haosa, a međusobne borbe u redovima pobunjenika i sve veća snaga Al Kaide komplikuju političko rešenje konflikta za kojim tragaju SAD, izjavio je danas američki državni sekretar Džon Keri.

Keri je kazao da se Vašington oslanja na diplomatiju kako bi uticao na situaciju, ukazujući pri tom na planiranu mirovnu konferenciju o Siriji narednog meseca u Ženevi, kao i na aktuelne napore da se eliminiše sirijsko hemijsko oružje, preneo je AFP.

- Niko ne želi da ide u rat u Siriji jer je to postao ogroman sektaški haos, sa raznim vrstama implikacija - kazao je Keri u intervjuu za tv mrežu ABC.

Keri je dodao da veruje da će "vrlo brzo" moći da bude nastavljeno upućivanje pomoći umerenim frakcijama pobunjenika, ali da i tu treba biti vrlo oprezan i održavati sastanke pošto je situacija komplikovana, preneo je AFP.

O tome u kojoj meri se građanski rat u ovoj bliskoistočnoj zemlji pretvorio u "sektaški haos", Telegraf je već ranije pisao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA