• 0

JA I NIKO MOJ: Dugo očekivana knjiga Tijanića

Knjiga "Ja. I niko moj" je precizan presek poslednje tri turbulentne decenije na jugoslovenskim prostorima i sadrži mnoštvo autorovih tekstova, zapisa, pisama i polemika

  • 0

Do poslednjeg časa, do samog preloma rukopisa, Aleksandar Tijanić je radio na knjizi u kojoj se potvrđuje kao beskompromisni dijagnostičar srpske zbilje, oštar i samosvojan kritičar bezmalo svih javnih ličnosti jugoslovenske, srpske političke i kulturne scene, kao i devijantnih pojava i burnih događaja uoči, za vreme i posle raspada Jugoslavije.
Analitičnost, lični stav i lični stil – jasan i prepoznatljiv – britkost i inventivnost političke i društvene kritike, osećaj za detalj, razigrana metaforičnost, profetizam i edukativnost odlike su ove knjige.


Aleksandar Tijanić pisao je za izdanja "NIN-a" (kasnije postao i urednik), "Sportskog žurnala" i časopisa "Intervju", bio je direktor "Televizije Politika" i "BK televizije", ministar informacija u Vladi Mirka Marjanovića, savetnik za medije i informisanje SRJ Vojislava Koštunice, a od 2004. do smrti bio je generalni direktor "Radio-televizije Srbije".
Objavio je publicističke i polemičke knjige "Ispod koša", "Šta će biti s nama" i "Tajni život Srba, Hrvata i Slovenaca: kako se raspao boljševizam".
Knjigu "Ja. I niko moj" od 18. decembra možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima Lagune, Delfija i na kioscima Štampe i Future.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima