OSMEH NA DAR: Akcija prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije

U ovoj novogodišnjoj akciji studentske fondacije ʺOsmeh na darʺ prikupljaće se sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša

  • 0

Prva studentska humanitarna fondacija ʺOsmeh na darʺ organizuje osmu po redu novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

U sklopu akcije koja će trajati 09. - 25. decembra na Pravnom fakultetu (odnosno 16. - 27. decembra na ostalim fakultetima Univerziteta u Beogradu), aktivisti će svakog radnog dana od 10 do 16 časova prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša. U ovoj novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filološki, Farmaceutski, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Teološki i Geografski fakultet, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Petu godinu zaredom, akciju je podržala i omladina iz Hrvatske, tačnije Tenje, Vukovara, Osijeka, Bijelog brda i Borova.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu, brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

Ovo je samo jedna od mnogih naših akcija. Ponosno možemo da kažemo da fondacija ʺOsmeh na darʺ u saradnji sa Pero Art Centrom i Ušće šoping centrom organizuju i novogodišnju humanitarnu manifestaciju pod nazivom ʺKatapult i Ušće – deci na darʺ. Manifestacija će biti održana na glavnom platou ispred Ušće šoping centra, i u Knez Mihailovoj ulici, galerija ULUS, u periodu od 15. decembra 2013. do 05. januara 2014.godine. Posetioci Ušće šoping centra i galerije Ulus, imaće priliku da pogledaju i kupe izložene predmete svakog radnog dana u periodu od 16 časova do 20 i vikendom od 13 do 20 časova tokom trajanja manifestacije i na taj način doprinesu da se prikupe neophodna sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića (s tim da će se 31.12. raditi do 18 časova, a 01.01.2014. će biti neradan dan).

Tokom trajanja manifestacije, programom će biti obuhvaćeno nekoliko načina obezbeđivanja sredstava za kupovinu materijala za novogodišnje paketiće :

- Prikupljanje novčanih sredstava od kotizacije učesnika ʺKatapultʺ festivala

- Prikupljanje donacija građana

- Prikupljanje novčanih sredstava deljenjem simboličnih obeležja fondacije ʺOsmeh na darʺ (bedževi, majice, šolje, hemijske, privesci) i toplih napitaka u zamenu za donaciju.

Za više informacija o posetite sajt www.osmehnadar.org

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA