RUSIJA: Postavili smo nuklearne rakete na granicu sa EU!

Moskva je još 2011. godine upozorila da će odgovoriti na planove za razmeštanje američkog raketnog štita u Evropi i insistirajući na zajedničkom planu bezbednosti, kao i da najnovija aktivnost u oblasti Kaljiningrada ne krši međunarodne ugovore

  • 25

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je danas da je u proteklih 12 meseci rasporedilo nuklearne rakete tipa "iskander" u Kaljiningradskoj oblasti, približivši ih granicama Evropske unije, odnosno Poljske.

Prema obrazloženju ruskog Ministarstva odbrane, pomeranje nuklearnog arsenala prema granicama EU odgovor je na inicijativu SAD za raspoređivanje raketnog štita u Poljskoj, prenela je agencija AFP.

Moskva je još 2011. godine upozorila da će odgovoriti na planove za razmeštanje američkog raketnog štita u Evropi i insistirajući na zajedničkom planu bezbednosti, kao i da najnovija aktivnost u oblasti Kaljiningrada ne krši međunarodne ugovore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. decembar 2013 | 20:13

    Treba rusi kinezi japanci da se skupe i ugaze ameriku da ne postoji

  • Bora

    16. decembar 2013 | 20:27

    Jedan je Putin!!!

  • anti antifa

    16. decembar 2013 | 21:17

    Od iskandera nema odbrane.Kada ih razmeste u Srbiji meta će biti Zagreb,Split,Tirana i Tuzla (zbog Nato aerodroma).Mislim da će nam Rusi ukazati čast da prvi raspalimo pa će oni pi Berlinu,Londonu i Vašingtonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA