SKOTLAND JARD: Nema uverljivih dokaza da je princeza Dajana ubijena!

- Iako postoji mogućnost da su navodni komentari povezani sa umešanošću SAS u smrt (Dajane) - ne postoje valjani ili relevantni dokazi da podrže teoriju da takve tvrdnje imaju ikakvu realnu osnovu - naveo je Skaj njus

  • 9

Britanski Skotland Jard saopštio je danas da je završena istraga povodom novih informacija o smrti princeze Dajane 1997. u Parizu i da nisu pronašli "uverljive dokaze" da je ona ubijena.

Skotland Jard je obavestio u avgustu da proverava verodostojnost nedavno dobijenih informacija o smrti princeze Dajane i Dodi Fajeda, uključujući navode da ju je ubila "britanska vojna figura".

- Policijska službe Metropolitan (MPS) preduzela je istragu u cilju procene relevantnosti i kredibiliteta tih informacija. Ta istraga je sada završena - navodi se u pisanom saopštenju, prenela je agencija AFP.

Pripadnik elitne britanske vojske - Specijalnih vazduhoplovnih snaga (SAS) je, navodno, učestvovao u ubistvu Dajane, naveo je bivši tast i tašta bivšeg vojnika, pozivajući se na informacije koje im je on govorio ranije, a čiju kopiju pisma poseduje britanski Skaj njus.

Skotland jard je izvestio da istraga nije našla "uverljive dokaze" da je pripadnik SAS-a bio uključen u njihovo ubistvo.

- Iako postoji mogućnost da su navodni komentari povezani sa umešanošću SAS u smrt (Dajane) - ne postoje valjani ili relevantni dokazi da podrže teoriju da takve tvrdnje imaju ikakvu realnu osnovu - naveo je Skaj njus prenoseći saopštenje Skotland jarda.

Portparol Metropolitan policije izjavio je da se neće govoriti o izvoru novih činjenica, a portparol kraljevske porodice naglasio je da neće biti izjava prinčeva Vilijama i Harija.

Britanska princeza Dijana i Fajed su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu u tunelu, u ranim jutarnjim satima 31. avgusta 1997, zajedno sa njihovim vozačem, Henrijem Polom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. decembar 2013 | 22:32

    Organizator predstavlja nove dokaze?!

  • Jaaa

    16. decembar 2013 | 22:55

    Nije poginula ubijena je! Eliii Elii

  • Maxima

    16. decembar 2013 | 23:28

    Pa svi dokazi koji su se i pojavljivali su likvidirani. Gde nestade onaj bivsi obabestajac sto je priznao svojoj zeni da je ucestvovao u organizaciji njenog ubistva. Ubili su je jer nisu mogli da dozvole da majka buduceg kralja rodi muslimansko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA