LIBAN: Automobil-bomba eksplodirao kod uporišta Hezbolaha

Eksplozija bombe je samo deo serije napada na uporište Hezbolaha koji se u Siriji bori na strani predsednika Bašara el Asada

  • 0

Uporište šiitskog Hezbolaha na istoku Libana bilo je meta automobil bombe, prenose libanski mediji. Jedan libanski zvaničnik i Al Manar televizija bliska Hezbolahu, kako prenosi AP, potvrdili su eksploziju, koja se dogodila u blizini mesta Sbuba u regionu Balbek, ali u izveštajima nije bilo reči o vrsti eksplozije, niti meti.

Eksplozija je, po svemu sudeći, deo serije napada na uporišta Hezbolaha, koji se bori u Siriji na strani predsednika Bašar el Asada i koji je dobio pretnje od strane sunitskih sirijskih pobunjenika.

Nacionalna novinska agencija prenela je da se eksplozija dogodila na oko dva kilometara od centra Hezbolaha na putu između Sbube i Vadi Abu Muse. Automobil-bomba je kao metu imao kontrolni punkt Hezbolaha i eksplodirao je nakon što su pripadnici pucali nju.

Nejasno je da li je automobil eksplodirao od hitaca ili je vozač izazvao detonaciju.

Agencija tvrdi da je bilo više žrtava i da se vide kola hitne pomoći koja prevoze povređene iz regiona koji je zatvoren od strane Hezbolaha. Učešće Hezbolaha u građanskom ratu u Siriji podelilo je stanovništvo u Libanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA