ANTIMONOPOL KOMISIJA: Kostić traži da mu šećer plate u roku od 45 dana!

Pritužbe na Kostića jer "uslovljava kupce da mu šećer plaćaju u roku od 45 dana". Odbijen predlog MK grupe da u zamenu za spajanje sa "Helenik šugar" prodaju jednu šećeranu u Srbiji

  • 0

Miodragu Kostiću, koji namerava da kupi grčki "Helenik šugar", na put je stao jedan od velikih trgovinskih lanaca u zemlji, koji je u izveštaju Antimonopolskoj komisiji naveo da Kostić nema milosti prema kupcima, jer ih uslovljava da mu šećer plate u roku od 45 dana.  U toj kompaniji strahuju da bi Kostić kupovinom grčke kompanije, koja u Srbiji poseduje dve šećerane u Crvenki i Žablju, imao još bolje pregovaračke pozicije.

Komisija za zaštitu konkurencije zabranila je spajanje Kostićevih šećerana "Sunoko" i grčke kompanije, jer nisu bili zadovoljni Kostićevim predlogom da u zamenu za dozvolu da kupi "Helenik šugar" proda jednu od šest šećerana, koliko bi ih posedovao u Srbiji.

MK grupa dala je predlog po kojem bi, prema nalazima komisije, šećer u našoj zemlji bio skuplji i više od 10 odsto nego u EU, te činjenicu da je cena šećera "Sunoka" u poslednjih pola godine varirala od  90 do 120 dinara. Negativnoj oceni doprineli su i izveštaji kompanija koje sarađuju sa "Sunokom", a koje je od njih tražila komisija.

(Telegraf / Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA