DA LI STE ZNALI: Ceo svet kupuje kockarske rulete od dvojice Nišlija!

- Običan rulet ima jedan red brojeva, a ovaj ima tri, tako da kad se loptica zaustavi, imate tri dobitna broja u jednom krugu i zato je zanimljiva igračima - kaže Bojan Mitić, pronalazač nove vrste igre na sreću

  • 4

Za dvojicu Nišlija kocka je više od igre, ali nikako porok. Rulet aparati koje proizvode mogu se naći širom sveta, a pored već poznatih igara na sreću, osmislili su i novu igru - "Triple crown".

Bojan Mitić i Dušan Jevtić razvili su proizvodnju elektronskih ruleta i toliko se dobro pozicionirali na tržištu da se aparati njihove kompanije "Fazi" mogu pronaći u gotovo celom svetu.

Ima ih u svim bivšim jugoslovenskim republikama, Bugarskoj i Rumuniji, a počeli su i sa osvajanjem novih tržišta, pa se sada mogu naći i u Španiji, Belorusiji, Holandiji, Makau, Meksiku, Portugaliji i Madagaskaru.

Ovi ljudi, koji su tek prešli tridesetu, usavršili su proizvodnju elektronskih ruleta, a uspeli su i da osmisle igru "Triple crown" za koji je dizajn radio Karim Rašid, jedan od najpoznatijih svetskih industrijskih dizajnera.

- Običan rulet ima jedan red brojeva, a ovaj ima 3, tako da kad se loptica zaustavi, imate tri dobitna broja u jednom krugu i zato je zanimljiva igračima - kaže Bojan.

On objašnjava da je proizvodnjom ruleta počeo da se bavi sasvim slučajno još tokom studija, zajedno sa "ortakom" Dušanom Jevtićem.

- Upoznali smo čoveka koji nam je rekao da to može da bude dobar posao. Tako da smo prvi rulet napravili i prodali 2005. godine - dodaje Bojan.

Danas da bi se plasirali na svetsko tržište, pored toga što su napravili kvalitetan priozvod koji je konkurentan u pogledu cene i kvaliteta, morali su da pribave i brojne sertifikate.

U Nišu se završava veći deo proizvodnje, a određeni deo posla obavljaju podizvođači iz Srbije. "Fazi" upošljava oko 20 mladih ljudi, uglavnom visokoobrazovanih, pa tako negativna konotacija koja najčešće prati kocku u ovom slučaju izostaje.

Bojan "igru" ne doživljava kao porok, već kao vid zabave. Na "svojim" aparatima okušao je sreću nekoliko puta i, kako kaže, kao i obično kada je reč o ruletu, nekada je imao manje a nekada više sreće.

(Telegraf.rs / Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ResnikMan

    17. decembar 2013 | 15:21

    Auh, kakve mackice gore na slici, pogotovo ova kovrdzava u sredini. Srpkinje su to!!!

  • Jovica Brkljac

    17. decembar 2013 | 21:37

    nema dobra i loša, sve su one meni mmmmm

  • Joga

    17. decembar 2013 | 20:45

    Meni kovrdzava najlosija,dobre su druga sa leva i druga sa desna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA