Dobio 40 miliona na lutriji pa ih dao u dobrotvone svrhe (VIDEO)

- Tokom svoje radne karijere zaradio sam dovoljno i obezbedio decu i sebe materijalno. Ovaj novac mi nije potreban i zato sam ga dao u dobrotvorne svrhe - kaže Kanađanin Tom Krist (64) iz Kalgarija koji je novac prosledio udruženjima za borbu protiv raka

  • 17

Dobri Samarićanin! Kanađanin Tom Krist (64) iz Kalgarija, dobio je na lutriji 40 miliona kanadskh dolara (27,5 miliona evra), a celokupnu nagradu dao je u dobrotvorne svrhe. Krist je tajnu da je on dobitnik uspešno skrivao čak i od svoje dece.

On je milione donirao udruženjima za borbu protiv raka pošto je njegova supruga preminula od te opake bolesti.

- Tokom svoje radne karijere zaradio sam dovoljno i obezbedio decu i sebe materijalno. Ovaj novac mi nije potreban i zato sam ga dao u dobrotvorne svrhe - priča čovek velikog srca.

- Znam da bi moja supruga bila ushićena ovim potezom - kaže Krist, koji je do penzije bio izvršni direktor jedne uspešne kompanije.

Kanađanin kaže da voli da igra igre na sreću. U jednoj od igara, dobitnike obaveštavaju o nagradi telefonom, ali samo ako je reč o sumi većoj od 10.000 dolara.

Upravo su i njemu telefonom javili da je dobio milione.

- Ručali smo kad su me pozvali da kažu da sam dobio najveću nagradu u istoriji Kalgarija. Čim sam završio razgovor nastavili smo ručak kao da se ništa nije desilo. Čuvao sam tajnu, ni moja deca nisu znala sve dok novac nisam poklonio - rekao je Krist.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA