• 67

PREKORAČILI OVLAŠĆENJA: Policajci tukli maloletnika i govorili mu da je pederčina?

- Policajac Nebojša T. izuzetno snažno ga je obuhvatio rukom oko vrata, udario glavom a zatim ga vukao i zavrtao mu nos govoreći mu "sada ćeš videti kako policija namešta bubrege" - priča otac povređenog maloletnika Željko Ogrizović

  • 67

Željko Ogrizović iz Vrbasa tvrdi da su njegovog maloletnog sina Milana Ogrizovića (1996) zlostavljali pripadnici MUP-a, da su ga batinjali, pretili i nezakonito zadržali u policijskim prostorijama.
Naime, prema rečima Ogrizovića, 23.04.2013. godine oko 13.40 časova u autobusu JP Vrbas, na relaciji Vrbas-Ravno Selo, kada Milan (16) navodno nije hteo da pokaže mesečnu kartu kondukteru, policajci Nebojša T. i Milorad T. su ga po prijavi konduktera i vozača "na najgrublji način izvukli iz autobusa".

Prema rečima našeg sagovornika, njegov sin tom prilikom nije pružao otpor, ali ga je "policajac Milorad T. izuzetno jako stegao za vrat i mišicu leve ruke od čega ima vidne hematome."
- Zatim ga je gurnuo ga sa stepenika autobusa da bi ga po izlasku iz autobusa prihvatio policajac Nebojša T. koji ga je izuzetno snažno obuhvatio rukom oko vrata, udario glavom a zatim ga vukao i zavrtao mu nos govoreći mu "sada ćeš videti kako policija namešta bubrege". Odvukli su ga u policijsko odeljenje u Zmajevu gde ga je fizički vukao za majicu grabeći ga za leđa, a zatim više puta udarao dlanom po leđima policajac Milorad T. govoreći mu da je ljigava pede*čina i da će ga dići u vazduh - priča Ogrizović.

"Negde oko 14.10 putem mobilnog telefona pozvao me je policajac Nebojša T. i rekao mi da mi je sin u prostorijama PO Zmajevo na šta sam mu ja rekao da dolazim po dete. Negde oko 14.30 -14.40 došavši u prostorije PO Zmajevo pitao sam gde mi je dete na šta su mi rekli da su ga pustili. Sa mnom je bila prisutna supruga Tijana i mlađi sin Drago koji je prokomentarisao da navodi prijave kondukterke nisu tačni na čega su ga na najgrublji način isterali iz stanice govoreći mu: marš napolje!
Meni i supruzi su rekli kako je dobio par ćuški i da mogu slobodno da ih tužim, kao I kako ga je pandurski ku*ac napravio i da treba da ga je sramota kako se ponaša. Rekli su mi i da treba da ga ubijam od batina baš kako je i njega tukao otac", prepričava Ogrizović razgovor sa policajcem Miloradom T. i navodi da je o svemu sačinjena beleška. On dodaje i sledeće:
"Došavši kući nesto posle 15 časova zatekao sam sina uplakanog i sa vidnim hematomia po celom telu, otišao sam kod lekara opšte prakse oko 15.30 izvadio uput i odvezao ga za Vrbas. Slikao sam ga kod lokalnog fotografa D. I. oko 16.časova i odveo u Urgentni centar negde oko 16.30 gde su mu konstatovane povrede u vidu hematoma na mišici leve ruke u regiji vrata, na nosu, leđima."

Ogrizović je zgrožen jer se i osam meseci nakon nemilog događaja, sluučaj nije razrešio. Tužbu koja je bila podneta protiv ova dva policajca javni tužilac je odbacio. Potom je usledila privatna tužba. Ogrizović kako kaže, ne želi da stane dok ne istera pravdu. Obratio se i Zaštitnicku za dečija prava. Nada se da će uskoro policajci biti kažnjeni.
U međuvremenu, mi smo se obratili MUP-u kako bismo dobili objašnjenje povodom ovog slučaja. Oni su objasnili da je slučaj predat Osnovnom sudu u Novom Sadu. 
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    I ja sam bio zrtva policiske brutalnosti, verujem sve ovome momku sto kaze

  • Miki Mix

    prijatelju dzabe ti je to ,uzmi bolje u svoje ruke stvar oko za oko ,zub za zub

  • 032

    Ajde sve, ali otkud detetu od 17 godina tetovaža preko celih leđa i što bi roditelji dali novac za istu i to dozvolili nekom ko se tek ispilio i još ne zna ni ko je ni šta je? Meni su u tim godinama (nije to bilo tako davno) gasili svetlo u jedanaest i branili da u školu idem sa upadljivijim lakom na noktima, a kakve tek crne tetovaže. A da ne pričam o tome da je nastavnik uvek, ali uvek u pravu i da je moje da učim školu i da se lepo ponašam a ne da se raspravljam s profesorkom (bila je jednom neka situacija).

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima