DELEZ: Ne idemo iz Srbije uprkos gubicima!

"Delez“ je ove godine otišao iz Crne Gore i Albanije. Pokriva trećinu maloprodajnog tržišta u Srbiji i zapošljava više od 10.000 ljudi

  • 1

Delez Srbija zabeležio je skoro 200 miliona evra gubitka u ovoj godini, ali uprkos tome, tvrde da se neće povući sa domaćeg tržišta.

Poslujući u Srbiji belgijski Delez izgubio je 191 milion evra, skoro četvrtinu cene koju su za prodavnice Maksija pre dve godine platili Miroslavu Miškoviću.

- Ne bih rekao da smo preplatili Delta Holdingu, ali vrednost te kupovine je formirala očekivanja koja nisu ispunjena i to se moralo knjigovodstveno urediti. Ekonomski uslovi su 2011. bili drugačiji. Sada je ovde vrlo teško. Tako da ne ostvarujemo ono što smo očekivali, ali mi verujemo u Srbiju - kaže Džon Kiricis, generalni direktor Delez Srbija.

U Delezu kažu i da Miroslav Mišković nema udela u ovogodišnjim gubicima. Odbacuju glasine da je optuženom za zloupotrebe u putarskim preduzećima isplaćeno 22 miliona evra, kojima je platio svoju odbranu.

- Nije Mišković taj koji je dobio 22 miliona evra, već Delez, jer pri kupovini, mi smo platili pun iznos Delti, to jest Miškoviću, ali je, po pravilima, određeni deo tog iznosa deponovan na namenski račun i sada su ta sredstva oslobođena i mi smo primili 22 miliona - kaže Kiricis.

"Delez“ je ove godine otišao iz Crne Gore i Albanije. U srpskoj vladi trenutno mogu da odahnu, jer su, za sada, izbegli povlačenje Belgijanaca, koji bi time obeshrabrili druge investitore.

- To je dvadesetak posto njihove realizacije. To je izuzetno veliki gubitak. Nema najava da će se neko povlačiti. Mislim da neće. Ne verujem da postoji zabrinutost jer je gubitak zabeležen i u Bugarskoj, doduše manji nego u Srbiji. Čitav ovaj region trpi posledice aktuelne krize - rekao je Dragovan Milićević, državni sekretar Ministarstva trgovine.

"Delez grupa“ pokriva trećinu maloprodajnog tržišta u Srbiji i zapošljava više od 10.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    17. decembar 2013 | 16:50

    Vole ljudi Srbiju, ne pitaju za cenu! Rasplakacu se od emocija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA