PARAĆIN: Zbog požara 11 porodica ostalo bez struje

Desetak porodica koje još nisu prihvatile ponudu Centra za socijalni rad da se isele, živi u potpunom mraku. Među njima su i Golubovići, najmnogoljudnija porodica u toj opštini, sa devetoro dece

  • 0

Požar koji je nedavno izbio na trećem spratu zgrade za socijalno stanovanje u selu Popovac kod Paraćina, osim nameštaja, uništio je i elektro-instalacije, tako da je objekat već deset danas bez struje.

Desetak porodica koje još nisu prihvatile ponudu Centra za socijalni rad da se isele, živi u potpunom mraku. Među njima su i Golubovići, najmnogoljudnija porodica u toj opštini, sa devetoro dece. Požar nije oštetio njihov stan u prizemlju, ali će i oni morati da se sele jer nema šanse da struju dobiju skoro.

- Mislili smo da ostanemo i da će se sa električnom energijom to rešiti, ali neće. Iz Centra za socijalni rad su nam rekli da potražimo neku kuću za iznajmljivanje i da će nam oni plaćati kiriju, kao i drugim porodicama čiji su stanovi izgoreli. Od juče, bezuspešno tražim neku kuću u gradu, jer će nam život u Paraćinu biti lakši zbog školovanja dece. Ali, čim vlasnici čuju koliko nas je, nikome se ne mili da nam izda objekat – dodaje glava porodice, Goran.

Bez struje, Golubovićima je život skoro nemoguć jer školuju devetoro đaka. Goran i Vesna imaju dve kćeri, Tijanu (17) i Marijanu (16) i šestoricu sinova. Najmlađi Mateja ima 7, a najstariji Miloš 15 godina. Svi su đaci, a najgore je što mrak padne veoma rano pa deca uče pod svetlošću sveća.

Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad Biljane Milenović Stojanović, šest porodica iz te zgrade je već zbrinuto, dve su u postupku, a ostali su oni koji još nisu odlučili da odu jer su tu navikli.

- Zbog bezbednosti, struja će najverovatnije biti priključena tek nakon renoviranja zgrade. Neće je biti nekoliko meseci i to smo rekli stanarima koji će morati da odluče šta će. Mada izveštaj policije još nismo dobili, nedomaćinsko i nesavesno ponašanje nekih od njih i dovelo je do požara. Elektroinstalacije su bile nove ali nisu mogle da izdrže preopterećenje -navela je Stojanovićeva.

U ovoj zgradi Centar za socijalni rad zbrinjavao je one koji nemaju gde da odu. Pre požara tu je stanovalo 18 porodica, a trenutno ih je 11.(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA