LAŽNA VEST NA TVITERU: Preminuo Mihail Gorbačov!

- Užasne vesti. Bivši sovjetski predsednik Gorbačov je umro pre nekoliko minuta - navedeno je na Tviteru i to na lažnom profilu nemačkog ministra spoljnih poslova Franka Valtera Štajnmajera

  • 1

Na Tviteru se pojavila lažna vest kako je poslednji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov danas preminuo. Ubrzo se, međutim, ispostavilo da je profil na kojem je objavljena vest lažni profil nemačkog ministra spoljnih poslova Franka Valtera Štajnmajera.

- Užasne vesti. Bivši sovjetski predsednik Gorbačov je umro pre nekoliko minuta - naveo je "lažni Štajnmajer" na toj društvenoj mreži.

Dolaskom Gorbačova na vlast 1985. u SSR je počeo proces "perestrojke", a imao je jednu od ključnih uloga u okončanju Hladnog rata i trke u nuklearnom naoružanju.

Nobelovu nagradu za mir dobio je 1990. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    17. decembar 2013 | 18:24

    Vec su objavili na rts , ne mogu da verujem da su poletili , za Tijanica im je trebalo 2 sata da objave a za gorbacova sekunda bez ikakve provere ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA