Pao helikopter, 6 vojnika SAD mrtvo

Pad je preživela jedna osoba, koja je zadobila povrede. Istraga o incidentu je u toku, a nema znakova aktivnosti ekstremista u okolini, saopštio je NATO.

  • 4

Šest američkih vojnika poginulo je na jugu Avganistana kada se, usled kvara na motoru, srušio helikopter kojim su leteli, saopštili su zvaničnici SAD i NATO-a.

Pad je preživela jedna osoba, koja je zadobila povrede, rekli su zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni. Istraga o incidentu je u toku, a nema znakova aktivnosti ekstremista u okolini, saopštio je NATO.

Jedan zvaničnik u Vašingtonu je rekao da se ispituje uzrok kvara na motoru. Helikopter se srušio u zabačenoj oblasti južne avganistanske provincije Zabul. Ove godine je u Avganistanu poginulo 139 pripadnika NATO-a, među kojima 109 američkih vojnika.

Broj pogibija pripadnika međunarodnih vojnih snaga znatno je opao otkako je NATO preneo bezbednosna ovlašćenja na avganistanske trupe.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA