Ukinuto rešenje o produženju pritvora Bubalu

Specijalni sud je 4. decembra bivšem ministru privrede i privatizacije i dvojici njegovih saradnika produžio pritvor za još 30 dana, a u kome se nalaze od 14. juna

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i dvojici njegovih saradnika produžen pritvor i naložio Specijalnom sudu da ponovo razmotri sve razloge za njihovo dalje zadržavanje iza rešetaka, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

To znači da Bubalo, Miodrag Đorđević i Goran Mrđa ostaju u pritvoru do nove odluke Specijalnog suda, ukazala je ona.

Ukinutim rešenjem Specijalni sud je 4. decembra Bubalu, Đordeviću i Mrđi za još 30 dana produžio pritvor, u kome se nalaze od 14. juna.

Takođe je bio odbio predlog branioca bivšeg ministra za odredivanje jemstva od 240.000 evra, upisom hipoteke u korist Republike Srbije na cetvorosobnom stanu u Beogradu, kojim bi mu se zamenio pritvor.

Apelacioni sud je naložio Specijalnom da prilikom ponovnog odlučivanja jasno opredeli razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru i ceni postojanje uznemirenja javnosti, kao razloga zbog kog im je produžne pritvor, u trenutku donošenja svoje odluke.

U odluci Apelacionog suda se podseća da se kod procene dovoljnih okolnosti za pritvor mora voditi računa i o postupku koji zahteva Evropski sud za ljudska prava, što podrazumeva da se uznemirenje javnosti ne može izvesti samo iz težine krivičnog dela, niti se vezati za okolnosti koje su eventualno postojale u vremenu koje znatno prethodi odlučivanju o daljem lišenju slobode okrivljenih.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. decembar 2013 | 13:37

    I zasto su pohapsili ljude, da bi podizali rejting i degradirali politicke protivnike?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA