• 17

BIH: Podignuta optužnica za ratne zločine nad Srbima

Optužnica je podignuta protiv Eseda Kočića, Miralema Čolića, Fikreta Mrkonjića i Mirze Dedića koji se terete da su za vreme rata u BiH, na području Banovića, učestvovali u ubijanju Srba, sakaćenju, svirepom mučenju, nanošenju povreda i pljački

  • 17

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za ratne zločine počinjene nad pripadnicima srpske nacionalnosti na području Banovića.
Optužnica je podignuta protiv Eseda Kočića, Miralema Čolića, Fikreta Mrkonjića i Mirze Dedića, državljana BiH, saopšteno je iz Tužilaštva.

Oni se terete da su za vreme rata u BiH na području Banovića, kao pripadnici Vojne policije Teritorijalne odbrane opštine, od maja do jula 1992, u zgradi "Željezničkog saobraćaja" gde su bile zatvorene osobe srpske nacionalnosti, učestvovali u njihovom ubijanju, sakaćenju, svirepom mučenju, nanošenju povreda, pljački, prenosi Fena.

Kako se navodi u optužnici, oni su zarobljenike, civile srpske nacionalnosti, tukli raznim predmetima i oruđima, mučili su ih na izrazito ponižavajuće načine, pretili im smrću uz guranje cevi vatrenog oružja u usta.
Posle premlaćivanja, teško povređene i sa višestrukim prelomima ostavljali su ih zatvorene bez lekarske pomoći i po nekoliko dana. Od posledica premlaćivanja, jedan zatvorenik je preminuo.
Optužnica je, s dokaznim materijalom, prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mionica

    Koji su ovi lice na kuvare

  • sudija

    Cime se te balije mogu pohvaliti. Niti su kada imali svog vladara u Bosni i Hercegovini niti neku istoriju osim sluzenja drugima. Tako je bilo tako ce i biti.

  • ap0calypto

    pravda za sve !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima