Mohamedu Morsiju će se suditi i za špijunažu

Svrgnutom predsedniku Egipta sudiće se za špijunažu za inostrane organizacije. Morsiju, koji je u julu svrgnut sa vlasti nakon samo jedne turbulentne godine na čelu Egipta, već se sudi za učešće u ubistvu opozicionih demonstranata

  • 0

Svrgnutom predsedniku Egipta Mohamedu Morsiju će se suditi i po optužbama za "špijunažu za inostrane organizacije u cilju počinjenja terorističkih dela u Egiptu i za otkrivanje javnih tajni", preneli su  lokalni mediji.

Morsiju, koji je u julu svrgnut sa vlasti nakon samo jedne turbulentne godine na čelu Egipta, već se sudi za učešće u ubistvu opozicionih demonstranata, prenela je agencija AFP.

Pored Morsija, optužnica je podneta protiv još 35 ljudi, uključujući bivše savetnike predsednika i lidere Morsijevog pokreta Muslimanska braća, objavila je egipatska novinska agencija MENA.

Optužnica proizilazi iz istrage o bekstvima iz zatvora 2011, za vreme pobune protiv tadašnjeg predsednika Hosnija Mubaraka, kad su iz zatvora pobegli Morsi i još neki islamistički zatvorenici.

Egipatsko tužilaštvo tvrdi da su to bekstvo organizovale palestinske i libanske militantne grupe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA