MERKELOVA: Moramo da sačuvamo evro!

- Jasno je da dužnička kriza u evrozoni nije prevaziđena. Međutim, svedoci smo prvog uspeha i ubeđeni smo da se kriza može trajno prevazići - kaže nemačka kancelarka, obraćajući se Donjem domu Bundestaga

  • 1

Evropa mora da preduzme veće napore da sačuva svoju zajedničku valutu, poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkelova je upozorila da Evropa mora da preduzme veće napore kako bi evro bio otporniji na krize i pozvala je države članice evrozone da nastave sa sprovođenjem reformi, prenosi magazin "Špigl".

U svom prvom govoru u parlamentu, nakon što je po treći put imenovana za kancelarku Nemačke, Merkelova je istakla da se moraju povući potezi koji bi evrozonu učinili otpornijom na krizu.

- Jasno je da dužnička kriza u evrozoni nije prevaziđena. To se mora češće naglašavati. Međutim, svedoci smo prvog uspeha i ubeđeni smo da se kriza može trajno prevazići - rekla je nemačka kancelarka, obraćajući se Donjem domu Bundestaga.

Uspešan izlazak Irske iz programa međunarodne pomoći i napredak postignut u drugim državama, prema oceni Merkelove, pokazuje da se njen pristup koja zahteva sprovođenje reformi u zamenu za pomoć, pokazao kao ispravan.

(Telegraf.rs / Izvor: Spiegel, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA