Bubalo ipak ostaje u pritvoru!

Ranije danas, Apelacioni sud ukinuo je odluku o produženju pritvora Predraga Bubala i dvojice njegovih saradnika, ali je Specijalni sud u popodnevnim satima ponovo odlučio da mu produži pritvor

  • 4

Bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu Specijalni sud danas je produžio pritvor, dok su dvojica njegovih saradnika, Miodrag Đorđevic i Goran Mrđa, pušteni da se brane sa slobode.

Ranije danas, Apelacioni sud ukinuo je odluku o produženju pritvora za njih trojicu, i naložio Specijalnom sudu da ponovo razmotri razloge za njihovo zadržavanje iza rešetaka, ali i oceni postojanje uznemirenja javnosti, pošto je to navedeno kao razlog zbog kog im je produžen pritvor.

U odluci Apelacionog suda se podseća da se kod procene dovoljnih okolnosti za pritvor mora voditi računa i o postupku koji zahteva Evropski sud za ljudska prava, što podrazumeva da se uznemirenje javnosti ne može izvesti samo iz težine krivičnog dela, niti se vezati za okolnosti koje su eventualno postojale u vremenu koje znatno prethodi odlučivanju o daljem lišenju slobode okrivljenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA