• 0

Koliko su katastrofe koštale svet?

Nemačka i Francuska su u julu bile pogođene snažnim nevremenom, pri čemu su osigurani gubici u iznosu od tri milijarde dolara, dok su junske kiše i poplave u kanadskoj pokrajini Alberta za posledicu imale osigurane gubitke od dve milijarde dolara

  • 0

Prirodne katastrofe koštale su svetsku ekonomiju oko 130 milijardi dolara, saopštila je danas švajcarska reosiguravajuća kuća Svis re.
Od te sume, osiguravajuće kuće će pokriti štetu u visini od 44 milijarde dolara (32 milijarde evra), što je znatno manje od 81 milijarde dolara, koliko su morale da isplate u 2012. godini, kada je superoluja Sendi pogodila obale SAD, navodi se u izveštaju kuće Svis re, a prenosi Frans pres.

Poplave koje su u junu pogodile Nemačku, Češku i susedne zemlje, izazvale su štetu od 18 milijardi dolara, od čega su osigurani gubici samo u iznosu od četiri milijarde dolara.

Nemačka i Francuska su u julu bile pogođene snažnim nevremenom, pri čemu su osigurani gubici u iznosu od tri milijarde dolara, dok su junske kiše i poplave u kanadskoj pokrajini Alberta za posledicu imale osigurane gubitke od dve milijarde dolara.
Kako navodi Svis re, veliku štetu su ove godine izazvale obilne kiše i poplave u Australiji, Indiji, Kini, Indoneziji, Južnoafričkoj Republici i Argentini.
Što se tiče izgubljenih ljudskih života, prošlomesečni tajfun Haijan na Filipinima bio je najsmrtonosnija pojedinačna katastrofa, pošto je odneo više od 7.000 života, dodaje Svis re.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima