• 0

BRAVO ZA VOJVODINU: Više zaposlenih osoba sa invaliditetom

U saopštenju pokrajinske vlade je navedeno da je smanjenje i stabilizacija broja nezaposlenih osoba sa invaliditetom direktna posledica ispunjavanja odgovarajućih zakonskih okvira

  • 0

U Vojvodini je u prvih deset meseci ove godine zaposleno 2.020 osoba sa invaliditetom, što je 39 odsto više u odnosu na isti lanjski period.
Prema podacima Pokrajinske službe za zapošljavanje, u Vojvodini je do kraja oktobra evidentirano 6.757 nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

U saopštenju pokrajinske vlade je navedeno da je smanjenje i stabilizacija broja nezaposlenih osoba sa invaliditetom direktna posledica ispunjavanja odgovarajućih zakonskih okvira, kao i da je afirmativna politika u toj oblasti povećala broj onih koji se prijavljuju na tržište rada iz grupe radno neaktivnih, s namerom da koriste raspoložive programe i povećaju izglede za zapošljavanje.

Uz to je i restriktivnija politika sticanja prava na invalidsku penziju povećala udeo aktivnih tražilaca posla među nezaposlenima i smanjila pretenzije na sticanje statusa invalidskog penzionera.
Pokrajinska vlada prihvatila je informaciju Poakrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova o zapošljavanju osoba sa invaliditetom kod poslodavaca u Vojvodini, u skladu sa zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima