PUTIN: Morali smo da pomognemo bratskoj Ukrajini!

- Ako za Ukrajince kažemo da su bratski narod, a Ukrajina bratska zemlja, onda moramo da se prema njima ponašamo kao bliski rođaci i da pomognemo ukrajinskom narodu u ova teška vremena - istakao je Putin

  • 4

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na velikoj godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi izjavio da je Rusija morala Ukrajini da ponudi paket pomoći.

On kaže da su morali da pomognu "bratskoj zemlji" koja prolazi kroz ekonomsku i političku krizu.

- Ako za Ukrajince kažemo da su bratski narod, a Ukrajina bratska zemlja, onda moramo da se prema njima ponašamo kao bliski rođaci i da pomognemo ukrajinskom narodu u ova teška vremena - istakao je Putin.

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič i Putin postigli su u sredu u Moskvi dogovor o paketu pomoći Ukrajini vrednom 15 milijardi dolara, kao i sniženju cene ruskog gasa za Ukrajinu za jednu trećinu.

Putin je danas dodao i da se zvanična Moskva ne protivi tome da Ukrajina potpiše Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom, ali je istakao i da Rusija ipak mora da zaštiti sopstveno tržište.

Odluka Rusije da pomogne Ukrajini je delimično posledica pragmatičnih razmišljanja, budući da je Ukrajina važan kupac ruskog gasa i ključni partner u sektoru industrije još iz vremena Sovjetskog saveza, naveo je ruski predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    19. decembar 2013 | 11:34

    Tako i Eu pomaže, samo što te zaduže da ni kamatu nemožeš da isplatiš.. Posle prodaj šta imaš u državi..

  • Vendetta

    19. decembar 2013 | 11:44

    A sta je onda Srbija Rusiji ako vam Ukrajina bratska zemlja. Belorusija vam sestra!

  • doca

    19. decembar 2013 | 16:35

    Rusija pomoc od 15 milijardi i jos kupuju obveznice njihove,smanjuju cenu gasa a EU Im pomaze tako sto daju citavih 720 miliona, hahahahahahaha, jao kriminalci iz EU doci ce i vama kraj vrlo brzoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA