• 0

Večiti studenti traže produženje roka za diplomu!

Internet peticiju za produženje roka potpisalo je više od 2.000 osoba. Kažu da su se mnogi vratili u gradove iz kojih su došli i da na ispite idu samo kad imaju novca za prijavu i put. Dodaju da ih pri upisu niko nije uslovljavao kada moraju da diplomiraju

  • 0

Studenti koji su fakultete upisali po starom programu traže da im se produži rok za završetak studija, koji ističe u septembru 2014. godine. Internet peticiju za produženje roka potpisalo ih je više od 2.000. Kažu da su se mnogi vratili u gradove iz kojih su došli i da na ispite idu samo kad imaju novca za prijavu i put. Dodaju da ih pri upisu niko nije uslovljavao kada moraju da diplomiraju.
Teško je studentima koji moraju da rade i da uče istovremeno. Profesori nemaju razumevanja i apsolventski staž mi traje duže od samog studiranja. Nakon 26. godine nemamo pravo ni na studentsko zdravstveno osiguranje. Za sve je potreban novac koji sami zarađujemo, a onda neko postavi rok do kada moram da diplomiram - komentarisala je jedna od potpisnica peticije.

Aleksandar Kobilarov, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta, kaže da se ovo može rešiti odlaganjem roka za završetak studija ili prelaznim rokom od godinu dana. Tada bi studenti sa starog sistema prešli na novi i upisali smerove koji su najpribližniji onima koje su studirali. Ako ostvare dovoljan broj bodova mogli bi da budu i na budžetu.

- U prelaznoj varijanti, trebalo bi da se ispiti koje su studenti položili prebace u bodove i da na osnovu broja bodova po bolonjskom sistemu upišu odgovarajuću godinu studija - kaže Kobilarov.
(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima