GRUDIMA NA PAPU: Obnažena aktivistkinja Femena trčala po Vatikanu

Ina Ševčenko skinula je grudnjak i potrčala ka Trgu Svetog Petra, ali ju je u nameri da dođe do centralnog mesta okupljanja katoličkih vernika sprečilo oko 20 policajaca

  • 5

Jedna od liderki ukrajinske feminističke grupe "Femen", Ina Ševčenko (23), održala je protest u toplesu u Vatikanu zbog protivljenja Rimokatoličke crkve abortusu, uzvikujući "Božić je ukinut!".

Ina Ševčenko skinula je grudnjak i potrčala ka Trgu Svetog Petra, ali ju je u nameri da dođe do centralnog mesta okupljanja katoličkih vernika sprečilo oko 20 policajaca, javio je AFP. Policajci su aktivistkinju, koja je na grudima imala ispisanu poruku "Isus je abortiran", ubrzo opkolili kako bi sprečili medije da zabeleže ovaj događaj i ogrnuvši je ćebetom, odveli policijskim kolima.

Aktivistkinje Femena, poznate po političkim protestima u toplesu, i ranije su demonstrirale na Trgu Svetog Petra, a do sada su organizovale niz protesta u hrišćanskim centrima u znak podrške zakonima kojima se dozvoljava abortus.

Na meti aktivistkinja u toplesu do sad su se našle brojne političke i verske ličnosti, uključujući bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija i ruskog predsednika Vladimira Putina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    19. decembar 2013 | 16:57

    Феминизам је куга.

  • marko tlgrf

    19. decembar 2013 | 16:51

    Nisam video da napadaju američke centre moci i nepravde.Bedan način da se dodje do slave i eventualnog sponzorstva.

  • Chedomir

    19. decembar 2013 | 19:53

    I ja sam protiv abortusa. Čekam je da gola krene na mene ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA