Zločini austrijskog masovnog ubice koštaju 10 miliona evra

Alojz Huber (55) ubio je pre tri meseca tri policajca i jednog bolničara, a zatim zapalio skrovište i sebi pucao u glavu. Do trenutka kada se ubio, počinio je 91 zločin, uključujući provale, podmetanje požara, obijanje automobila i krađu registracijskih tablica i motora

  • 1

Austrijska policija saopštila je danas da je lovokradica koji je ubio četiri osobe, a potom izvršio samoubistvo, tokom ove godine počinio još skoro 100 zločina koji su prouzrokovali štete i gubitke u visini od oko 10 miliona evra.

Alojz Huber (55) ubio je pre tri meseca tri policajca i jednog bolničara nakon što je policija pokušala da ga podvrgne ispitivanju, a zatim se zabarikadirao na svojoj farmi pre nego što je zapalio skrovište i sebi pucao u glavu, preneo je AP.

Huber je, od 1994. godine do trenutka kada se ubio, počinio 91 zločin, uključujući provale, podmetanje požara, obijanje automobila, krađu registracijskih tablica i motora, navodi se u izveštaju koji je policija danas objavila.

Policija veruje da većina od 600 "trofeja" - komada kože i rogova jelena i divokoza koji su nađeni na njegovom imanju, uključujući 29 jelenjih glava koliko ih je pronađeno u njegovom zamrzivaču, potiče od nezakonitog ubijanja životinja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    20. decembar 2013 | 07:55

    Сигурно му на оном свету не цветају руже. Карма.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA