UGANDA: Doživotna robija za gejeve!

Iako je homoseksualnost već ilegalna u Ugandi, vlasti te zemlje ističu da su morali da usvoje nov zakon kako bi sprečili da LGBT osobe za Zapada urušavaju porodične vrednosti u toj zemlji

  • 37

Parlament Ugande usvojio je zakon kojim se omogućava da homoseksualci u toj zemlji budu osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu ukoliko u "nedozvoljenim" odnosima budu uhvaćeni više od jednog puta.

Iako je homoseksualnost odavno ilegalna u Ugandi, vlasti te zemlje ističu da su morali da usvoje nov zakon kako bi sprečili da LGBT osobe za Zapada urušavaju porodične vrednosti u toj zemlji tako što deci u Ugandi promovišu homoseksualnost kao način života.

Zakon koji je izglasan u parlamentu mogao je da bude i još radikalniji da su usvojene sve odredbe tog akta koji je predložen još 2009. godine.

Naime, prema jednom od tih članova, homoseksualci koji su zaraženi HIV-om trebalo bi da budu osuđeni na smrtnu kaznu.

Nema sumnje da će ovakva odluka vlasti u toj afričkoj zemlji naići na žestoke osude LGBT udruženja iz čitavog sveta, kao i vlada stranih zemalja.

Uganda je kriminalizovala mušku homoseksualnost još u 19. veku dok je bila britanska kolonija. Homoseksualci u toj zemlji često su žrtve nasilnih homofobičnih grupa, a to se posebno dešava u ruralnim krajevima gde i živi većina stanovništva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA