• 10

TRUDNICE NA UDARU: Sramno otpuštanje žene u banci!

Sindikat nije stao iza zaposlene radnice, koja nije dobila nijednu opomenu, a Alfa banka je otpuštanje trudnice opravdala time što će Snežani isplaćivati mesečne zarade do isteka porodiljskog bolovanja

  • 10

Nedavno se na spisku viška zaposlenih Alfa banke našla i Beograđanka Snežana Dukac, koja je u šestom mesecu trudnoće.
Ovakvim postupanjem banka otvoreno krši Zakon o radu u kom je precizirano da trudnice i porodilje ne mogu da dobiju otkaz bez obzira na to da li su primljene na određeno ili neodređeno vreme.

Pored toga što je prekršen Zakon o radu, poslodavac je pokazao i da smatra da ima pravo da se veoma bahato ponaša prema zaposlenim trudnicama i porodiljama.
Sindikat nije stao iza zaposlene radnice, koja nije dobila nijednu opomenu, niti se protiv nje vodi bilo kakav disciplinski postupak koji bi ukazivao na potencijalni raskid Ugovora o radu. Pored Snežane, na spisku viška zaposlenih se nalaze još dve porodilje.
Alfa banka svoj čin opravdava činjenicom da će Snežani isplaćivati mesečne zarade do isteka porodiljskog bolovanja.
(Telegraf.rs / Izvor: dnevno.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    Gradjani mogu samo da bojkotuju banku drzava treba da je zatvori, a direktore i vlasnika u corku na obuku o lepom ponasanju, lesinarsko poslovanje treba iskoreniti u celo Srbiji

  • ap0calypto

    moze im se, drzava im dopusta. ti se zali, ima banka para i za to

  • Marrina

    Sad ce Zorica da napise da je trudnica bila dzabalebaros i da nije htela da radi...uz to nema ni skolu...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima