• 37

Zukorlić se povlači, ali zadržava uticaj u Sandžaku!

Poznavaoci prilika u Sandžaku iz njegovih reči da će njegovo buduće opredeljenje biti usmereno na „bošnjački nacionalni pokret", čitaju da će on i dalje voditi ključnu reč u IZuS, koja deluje u sastavu Islamske zajednice BiH

  • 37

Iza odluke prvog čoveka Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) muftije Muamera Zukorlića da se ne kandiduje na izborima za predsednika Mešihata krije se novi političko-nacionalni manevar promišljenog verskog lidera jednog krila muslimana u Republici, objavile su "Večernje novosti".
Ovo je najčešći komentar u Novom Pazaru i okolini na vest da Zukorlić neće više biti na čelu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i da će se zadovoljiti mestom sandžačkog muftije. Poznavaoci prilika u Sandžaku iz njegovih reči da će njegovo buduće opredeljenje biti usmereno na „bošnjački nacionalni pokret", čitaju da će on i dalje voditi ključnu reč u IZuS, koja deluje u sastavu Islamske zajednice BiH.

Zukorlićevo povlačenje odmah je otvorilo pitanje budućeg poglavara IZuS. Mesto vođe ove muslimanske zajednice najverovatnije će zauzeti neko iz kruga muftijinih najbližih saradnika. Najveće šanse daju se dosadašnjem potpredsedniku Mešihata Rešadu Plojoviću, kao i dekanu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Mevludu Dudiću. Isti divan sa Zukorlićem proteklih godina delilo je još niz ličnosti među kojima su i Hajro Tutić i Abdurahman Kujović, koji se takođe pominju kao mogući kandidati.
Među pretendentima o kojima javnost spekuliše u petak je vladala uzdržanost i rezerva. Rešad Plojović, potpredsednik Mešihata i direktor „Gazi Isa-beg" medrese u Novom Pazaru, naglašava da mesto najbližeg Zukorlićevog saradnika nije dovoljno za kandidaturu.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Princip

    Terorista pripadnik al kaide!!!

  • Olgica

    Ma,povuci se iz Srbije!

  • Petrojko

    I to li je Srbija danas gđe živi srpski narod .ovo nije vredno da se piše o njemu.Takvima kao on treba zabraniti pristup u javnost.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima