Na Horgošu i Bajkovu kolone duge 30 kilometara!

Praznične gužve su već počele, a pojačan intenzitet saobraćaja se oseća na srpskim putevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, a "špic" bi trebalo da bude sutra

  • 21

Počeo je period gužvi u saobraćaju uoči katoličkog Božica, a na hrvatskim putevima značajno je inteziviran saobraćaj u smeru ka Srbiji.

Pojačan intezitet saobraćaja već se oseća na srpskim putevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, a "špic" bi trebalo da bude sutra.

Kolona vozila duga 30 kilometra čeka na graničnom prelazu Bajakovu, kako bi izašla iz Hrvatske, ka prelazu Batrovici u Srbiji. Na tom prelazu se čeka četiri sata, a tokom popodneva se čekalo i šest sati.

Na Horgošu su takođe kilometarske kolone vozila, ali se na tom prelazu s Mađarskom čeka manje od tri sata. U kolonama su uglavnom putnici iz zapadnoevropskih zemalja, koji su spojili božićne i novogodišnje praznike.

Povećan broj vozila beleži se i na graničnim prelazima Kelebija i Bački vinogradi, gde putnici čekaju od 90 do 120 minuta, a nešto manje gužve su na prelazima u Šidu i Bačkom bregu.

Kako saznajemo u Saobraćajnoj policiji, pojačano je prisustvo patrola na terenu. Svim vozačima se preporučuje pažljivija vožnja i poštovanje signalizacije, kažu u upravi Saobraćajne policije.

Inače, kolovozi kroz hrvatsku su mokri ili vlažni i klizavi, a na putevima preko planinskih predela, na mostovima i nadvožnjacima moguća je poledica.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    21. decembar 2013 | 19:22

    Stizu investicije.

  • boki

    21. decembar 2013 | 22:33

    Prosao sam svuda ali ovo kako rade na grancnim prelazima u srbiji to nema nigde u svetu,secam se vise puta kako mi carinarnik rekao na ulaz idi tamo i kupi box te i te cigare ili taj i taj wiski ili neke naocare za sunce ali da bude marka pa cak i parfeme,ali sada je drugo vreme pa kad ti pregledaju pasos prelistaju svaku stranicu nebi li bila neka od 50.- ili 100.-evrica ako ima onda je njihova i sve je ok ali ako nema onda zna se vadi sve na one stolove koji se vec raspadaju pa onda pakuj ponovo .eto toliko tek da se zna.

  • Eklipso

    21. decembar 2013 | 20:54

    Evo ja se zadesio bas u toj koloni jutros oko 5h pa sve do 12h! 7 sati mi je trebalo za par kilometara sa hiljade i hiljade vozila,svi nervozni,neki bez hrane bez pica bez cigareta bez goriva znaci i bez grejanja u kolima i naravno bez kafana i prodavnica pa nema ni wc-a kakvih kafana spominjete na granicnom prelazu. Znacu ludilo,iz Svajcarske do centralne Srbije umesto realnih 12h DUPLO 24!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA