VULIN: Uskoro Zajednica srpskih opština

- Dogovor je postignut, vrlo brzo će doći do konstituisanja opština tamo gde nisu, gradonačelnici su izabrani, lokalne većine postoje, i oni će doneti odluku o tome kada će Zajednica početi da funkcioniše - rekao je Vulin

  • 3

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će vrlo brzo biti oformljena Zajednica srpskih opština i da upravljački tim koji je priznao Brisel radi na izradi statuta.

Vulin je na Kopaoniku, gde je održao predavanje učesnicima konferencije "Studentski kopaonički susreti", podsetio "da je Priština praktično pokušala da spreči formiranje nekih od naših opština“ , ali da, kako je rekao, neće uspeti u tome.

- Dogovor je postignut, vrlo brzo će doći do konstituisanja opština tamo gde nisu, gradonačelnici su izabrani, lokalne većine postoje, i oni će doneti odluku o tome kada će Zajednica početi da funkcioniše. Što se nas tiče, Zajednica može početi sutra da radi - rekao je Vulin.

Vulin je večeras poručio studentima na predavanju da se za Kosovo i Metohiju vredi boriti, te da, kako je rekao, ova garnitura političara nije stavljala probleme pod tepih i ostavljala to pitanje drugima, već je probleme rešavala. On ih je pozvao da posete Kosovo i Metohiju, jer je to jedan od načina da se razume zbog čega se treba boriti.

- Teško je zamisliti Izraelca koji nikada nije bio u Jerusalimu, a zašto je tako teško zamisliti Srbina iz Beograda koji nikada nije bio na Kosovu i Metohiji. Treba da budemo tamo i onoliko koliko nas bude na KIM toliko će biti i srpske države, i toliko će biti i našeg uticaja - poručio je ministar.

Rekao je da se u borbi za očuvanje Kosova mnogo više moglo uraditi 2000. godine, zatim 2004. godine, pa i onda kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, a već 2012. godine veoma malo. Posebno je istakao da neće okretati glavu ni od jednog problema na Kosovu i Metohiji podsetivši da se od 1999. godine do danas na tu teritoriju vratilo 22.000 Srba, a da je ostalo samo 4.000.

Vulin je i ovu priliku iskoristio da se zahvali Srbima na KIM zbog toga što je Srbija dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    22. decembar 2013 | 09:44

    Vec 2012te veoma malo???? Znaci od celog Kosova mi cemo dobiti 4 opstine koje ce sliciti republici Srpskoj ?!? E nece ni toga biti jer pregovarate sa ubicama , a sa zapada vam stizu naredbe...... Mat u dva poteza je bio Ruska baza na jugi i Kosovo proglasiti okupiranom teritorijom i kraj price.Ali gospoda iz vlasti su palcenici i beznkicmenjaci a pogotovo se isticu u lopovluku i bezobrazluku !!! Cesto se pitam koji ste se moj i rodili ??????

  • Bora

    22. decembar 2013 | 00:25

    Ta 'Zajednica' će od Tačija biti poštovana,taman koliko i 'Pčelarsko udruženje Podujeva'!!!.Obična nevladina organizacija-drugim rečima,jedno veliko NIŠTA!!!

  • MarsalTito

    22. decembar 2013 | 09:35

    Slaveni na podrucju kosova nestaju, zastupljeni ofarbanim ne-slavenima koji sebe proglasavaju srbima a poreklo im indisko i tursko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA