STRAVIČAN SUDAR: Dve osobe poginule, a 38 povređenih na auto-putu Šid-Beograd! (FOTO)

U lančanom sudaru na auto-putu između Pećinaca i Šimanovaca poginuli Aleksandar M.(35) iz Minhena i suvozač Gordana P. (57) iz Beograda koji su bili u BMW-u, nemačkih tablica a 38 je povređeno. Među povređenima je i troje dece

  • 20

Dve osobe su mrtve, a 38 povređeno na auto putu na deonici Šid-Beograd, između Pećinaca i Šimanovaca. Poginule osobe, Aleksandar M.(35) iz Minhena i suvozač Gordana P.(57) iz Beograda bili su u BMW-u, nemačkih tablica. Automobil se zakucao u kamion i izleteo van puta.

Na licu mesta su ministar saobraćaja Aleksandar Antić i državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.

Na auto putu u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca, zbog guste magle, dogodila su se jutros dva lančana sudara u kojima je učestvovalo više od 100 vozila, dve osobe su poginule, a 37 je povređeno, među kojima i troje dece, potvrdio je Tanjugu načelnik odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici Stevan Rajić.

Prvi lančani sudar dogodio se oko dva kilometra pre rampe u Šimanovcima, u njemu je učestvovalo 16 vozila, dok se druga nesreća dogodila oko 200 metara prema Pećincima i u njoj je učestvovalo 20 vozila, rekao je Rajić.

Ekipe Hitne pomoći iz Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare Pazove, Inđije i Beograda upućeni su na lice mesta kao i vatrogasno spasilačke ekipe.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u saobraćaj u tom reonu je preusmeren preko Rume.

Svi povređeni prebačeni su u obližnje zdravstvene centre, kao i u KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa i Urgentni centar u Beogradu, a u zbrinjavanju povređenih učestvovale su ekipe Hitne pomoći iz Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare Pazove, Inđije i Beograda.

U spasavanju je učestovalo i devet vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca.

Na saslušanje kod zamenika tužioca Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici zbog sumnje da su izazvali nesreću na auto-putu privedena su dva makedonska i jedan rumunski državljanin, albanskog porekla.

Oni su uhapšeni po nalogu tužioca i proveli su 48 sati u policijskom pritvoru. U pitanju su vozači putničkih automobila, koji se sumnjiče za teško delo protiv bezbednoati saobraćaja. Nakon saslušanja, tužilac će odlučiti o pritvoru.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. decembar 2013 | 09:49

    Pa put poledio, a oni covece ni gram soli da prospu po asfaltu!!!

  • A

    22. decembar 2013 | 10:59

    Pre par dana kad je bio prvi lancani,Antic je dosao u Urgentni da se slika i da pokupi poene,na pitanje zasto ne bacaju so samo se nasmejao,sto je videlo i culo najmanje 20 ljudi,dno dna!

  • A

    22. decembar 2013 | 10:54

    Zorane nosi se u pm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA