• 10

Ministarka Đukić Dejanović o korupciji u zdravstvu

-Jedan od prioriteta kojim smo se bavili je i borba protiv korupcije, jer je perceprija građana da u zdravstvu ima korupcije. Identifikovali smo mesta gde je ta kroupcija i napravili sistemske izmene - izjavila je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović

  • 10

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je u intervjuu za Tanjug da je, prema nekim ocenama, navjeća korupcija u zdravstvu kod snabdevanja, pa su zato centralizovane javne nabavke vrlo transparentno urađene.
-Jedan od prioriteta kojim smo se bavili je i borba protiv korupcije, jer je perceprija građana da u zdravstvu ima korupcije. Identifikovali smo mesta gde je ta kroupcija i napravili sistemske izmene - izjavila je Dejanovićeva.

Ministarka je uverena i da će ponovo uvođenje konkursa pri zapošljavanju doprineti smanjenju korupcije.

Problem koji postoji dugo su i liste čekanja i zakazivanja, a one su, prema rečima ministarke, forma koja omogućava najvećem broju građana da dođe po zdravstvenu uslugu koja se ne može tako lako ostvariti iz mnogih razloga - nema dovoljno kadra, opreme ili je u pitanju neki dugi objektivni razlog.
Pravi uvid u liste čekanja ne postoji, jer se neki građani nalaze u više zdravstvenih ustanova na listama čekanja po istoj zdravstvenoj potrebi, rekla je ona i navela da će uvođenje elektronskog sistema rešiti i taj problem.
- Uvođenjem elektronskog sistema videćemo da je neko završio svojoj obavezu i da više ne treba da se nalazi na listi, zbog toga što građani mogu da dobiju zakazan termin za, na primer 2022. godinu, a ne znamo da li će biti živi ni članovi stručnih timova ni sami građani kojima se zakazuje - kazala je ona.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssasa

    Jesi ti svesna ženo, pa pare se mlate u bolnicama, niko te nepogleda ako nepodmažeš, a ne u Domovima Zdravlja.Sve se zna čak i tarife počev od spremačica pa nagore, toliko su zagrizli da uzimaju i od kolega!!! De osvesti se malo!

  • leteti samo leteti

    Како ће се корупција сузбити как су сви руководиоци клиничких центара и домова здравља и месних амбуланти корумпирани, од Прешева до Хоргоша

  • Olgica

    U,zdrastvi ce uvek biti korupcije!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima