MANJE GUŽVE NA GRANICI: Čekanje na Batrovcima 30 minuta, na Horgošu sat vremena

- Gužve su bile uzrokovane velikim pritiskom stranaca koji su se zbog božićinih praznika vraćali sa teritorije Zapadne Evrope preko Srbije u Makedoniju, Bugarsku, Tursku - rekao je načelnik granične policije Nenad Banović

  • 0

Načelnik granične policije Srbije Nenad Banović izjavio je da je stanje na graničnim prelazima naše zemlje zadovoljavajuće i da su zadržavanja na Batrovcima do pola sata, a na Horgošu do sat.

Na graničnom prelazu Batrovci, gde se juče čekalo i do tri sata, sada vozila čekaju do 30 minuta, a gužve su, rekao je Banović, izazvane prolaskom velikog broja stranaca kroz Srbiju na putu ka Zapadnoj Evropi.

- Danas je stanje standardno kao svakog drugog dana. Gužve su bile uzrokovane velikim pritiskom stranaca koji su se zbog božićinih praznika vraćali sa teritorije Zapadne Evrope preko Srbije u Makedoniju, Bugarsku, Tursku. Gužve su nastale i zbog Albanaca sa Kosova koji su se sa kosovskim dokumentima vraćali svojim kućama, a kojima smo obavezni da izdajemo potvrde o ulasku na teriroriju Srbije - istakao je Banović.

Još jedan od razloga za velike gužve i zastoj na graničnim prelazima je, ukazao je Banović, i saobraćajna nesreća koja se juče dogodila kod Ivanjić reke na teritoriji Hrvatske.

Zbog te nesreće, stvorena je kolona vozila od 25 kilometara na teritoriji Hrvatske i to se sve "prelilo" na granični prelaz Batrovci, naglasio je Banović i dodao da je granična policija zbog toga dodatno pojačala svoje kapacitete i uputila je 27 novih ljudi.

Na graničnom prelazu Horgos čeka se do sat, a saobraćaj se preusmerava i na alternativne prelaze - Bački vinogradi i Kelebiju, naglasio je Banović.

- Mislimo da ćemo još jedan talas, koji će u toku popodneva doći na granice, uspeti uspešno da rešimo. Od sutra do 5. ili 6. januara ne očekujemo gužve - rekao je Banović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA