• 14

Jelen ubio čoveka koji ga je godinama čuvao, a sada ga noćima doziva!

- Upozoravali smo Tomislava da vodi računa, jer je jelen ogroman, ali nam je on govorio da ništa neće da mu se desi, pošto mu ovaj jede iz ruke - kažu meštani Sirakova

  • 14

Penzioner Tomislav Vasić (75) iz Sirakova kod Velikog Gradišta, nastradao je kada ga je rogovima izbo jelen lopatar, o kojem se starao godinama. Nesreća se dogodila 18. decembra uveče, na imanju Ranč, koje je vlasništvo nastradalog Tomislava. Na ovom imanju on je godinama brinuo o tri srne i srndaću, kao i o jelenu lopataru, kojeg je nabavio dok je još bio lane.
U trenutku kad je Tomislav iz "boksa" izveo jelena, teškog oko 350 kilograma, kako bi ga nahranio, ovaj je nasrnuo na njega. Njegovo beživotno telo pronašao je unuk, koji je odmah pozvao policiju. Pošto su uspavali jelena, izvršena je analiza tragova krvi nađene na njegovim rogovima, za koju je potvrđeno da pripada Tomislavu.

- Obdukcijom je utvrđeno da je Vasiću jelen rogovima naneo teške povrede grudnog koša i vrata, zbog kojih je nastupila trenutna smrt - saznajemo iz istrage.
Od kada se desila tragedija, meštani kažu da se sa Ranča neprestano čuje rika jelena, pa pretpostavljaju da on tako doziva gazdu, koji ga je obilazio dva puta dnevno.
- Upozoravali smo Tomislava da vodi računa, jer je jelen ogroman, ali nam je on govorio da ništa neće da mu se desi, pošto mu ovaj jede iz ruke - kažu meštani Sirakova. Vasić je sahranjen u nedelju na seoskom groblju, u crkvi koju je sam podigao.
(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    pa uspavali su ga da bi se uzeli uzorci krvi sa rogova jelena a to ne znaci da su ubili jelena.samo ga uspavali na kratko

  • Dutch

    Protivzakonito je drzao zivotinju zatocenu!

  • CZBG

    Jelen pivo,navijači znaju zašto

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima