Hrvatski tajkun Todorić prodaje najjače brendove!

Ovo je prvi put da se Agrokor rešava dela proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku. Vrednost transakcije nezvanično je 48 miliona evra

  • 1

Ivica Todorić, prvi čovek Agrokora, vlasniku Stanić grupe Svjetlanu Staniću prodaje deo proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku.

Koncern Agrokor prodaje brend Juicy, pritom u Jamnici ostaje samo proizvodnja voda.

Ovo je prvi put da se Agrokor rešava jednog od svojih najjačih brendova, a vrednost transakcije je nezvanično 48 miliona evra.

Odluka Stanić grupe da preuzme Agrokorovu proizvodnju sokova ne čudi s obzirom na to da se još pre dve godine takmičila za kupovinu slovenačkog Fruktala, koji je na kraju kupio Nektar.

Stanić grupa već neko vreme planira proizvodnju sokova bez obzira na neuspeh s Fruktalom.

Kad je reč o Todorićevom koncernu, iznenađujuće je da najveći kupac u regionu nešto prodaje, ali u kontekstu akvizicije Merkatora, za koji Agrokor treba uskoro da zatvori finansijsku konstrukciju, sve postaje jasnije.

Sredinom prošle nedelje Agrokor je prikupio čak 67 miliona evra od fonda W. P. Carey za pet velikih Konzumovih objekata koji su prema modelu "sale and lease back" potom unajmljeni na 20 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA