• 8

Nema otkaza za trudnice i porodilje

- Vršioci funkcija predsednika sudova dobili su nalog da produže ugovore o radu svim trudnicama i porodiljama do isteka prava na korišćenje trudničkog i porodiljskog odsustva - rekao je predsednik Vrhovnog kasacionog suda

  • 8

Nijedna trudnica ni porodilja zaposlena na određeno vreme u sudu neće ostati bez posla do isteka prava na korišćenje trudničkog, odnosno porodiljskog odsustva, poručio je danas predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva.
"Vršioci funkcija predsednika sudova dobili su nalog da produže ugovore o radu svim trudnicama i porodiljama do isteka prava na korišćenje trudničkog i porodiljskog odsustva", rekao je Tanjugu Milojević.

On je izričito demantovao jučerašnje navode Sindikata zaposlenih u parvosuđu da će od 1. januara u sklopu rada nove pravosudne mreže radni odnos na određeno vreme prestati jednoj trudnici u Drugom i za 13 trudnica u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
Milojević je istakao da je i Zakonom o radu garantovana posebna zaštita za porodicu i negu dece, kao i da je i poslodavcima zabranjeno da daju otkaze trudnicama i porodiljama.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fizioterapeut

    U sudstvu....a ostale ... :-(

  • Raša

    A posle trudničkog? (Otkaz)

  • sudija

    Ni jedna trudnica i porodilja bilo gdje da radi u Srbiji ne bi smjela biti otpustena ako zelite podici populaciju u Srbiji vi izdajnici Srbije koji sjedite u vlasti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima