• 12

Slepoj i nepokretnoj Užičanki seku struju!

- Da bih ja još malo poživela, moja majka je morala da postane kriminalac. Ako neko zna šta smo drugo i bolje mogle učiniti da se spasemo, preklinjem neka nam kaže - kaže Doris Bošnjaković (22)

  • 12

Užičanki Doris Bošnjaković (22), koja je od rođenja slepa, potpuno nepokretna i usled cerebralne paralize boluje od teškog oblika epilepsije, radnici EPS-a dolazili su da seku struju zbog duga koji iznosi više od pola miliona dinara.
Kako prenose "Večernje novosti", u tom trenutku Doris, koja mesečno ne troši više od 4.000 dinara, ali su se kamate nagomilale, počela je da gubi svest.

Prema navodima komšija, Doris je imala nedavno dve teške operacije, a očekuju je još dve narednih dana. Takođe, zbog bolesti u njenoj sobi temperatura mora uvek da bude na 30. podeoku, a samohrana majka je uz svoje dete 24 časa i nema mogućnost da napušta stan, a kamoli da se zaposli.
List prenosi i da porodica obroke uzima iz narodne kuhinje, te da žive od 40.000 dinara mesečno, od socijalne pomoći i dodatka, a samo lekovi i pelene više koštaju.
Kako pišu "Novosti", radnici EPS-a, koji nisu ovog puta "isekli" struju, otišli su psujući naglas šefove koji su ih poslali.

- Čudno je to. Da bih ja još malo poživela, moja majka je morala da postane kriminalac. Ako neko zna šta smo drugo i bolje mogle učiniti da se spasemo, preklinjem neka nam kaže - govori Doris.
Pre četiri meseca, "Novosti" su zajedno sa užičkim udruženjima osoba sa invaliditetom pokrenule inicijativu da se Doris obezbedi dostojanstven život.
Lokalna vlast već je preuzela na sebe obavezu da devojci i njenoj majci plaća sve "gradske" komunalije. Po njihovom zahtevu, Direkcija za izgradnju uradila je projekat izgradnje lifta u njenoj zgradi, jer Doris živi na četvrtom spratu.
Kako piše list, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Branko Gavrilović obećao je da će, ako se reši pitanje starih dugova za struju, pokrenuti postupak da se i ova stavka, a reč je o nevelikom iznosu, ubuduće plaća iz gradske kase.
Kompletan tekst možete pročitati na sajtu Večernjih novosti.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti – Nikola Janković)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima