• 15

GLAMOČIĆ: Na pijacama sumnjiva roba!

- Siva ekonomija u poljoprivredi najviše je prisutna na pijacama, na kojima je godišnji promet oko 300 miliona evra. Ja nisam za ukidanje pijaca, ali one treba da se legalizuju i uđu u redovne tokove poslovanja - poručio je ministar poljoprivrede

  • 15

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da se na srpskim pijacama prodaje roba sumnjivog kvaliteta bez fiskalnih računa i po nižim cenama.
- Siva ekonomija u poljoprivredi najviše je prisutna na pijacama, na kojima je godišnji promet oko 300 miliona evra. Ja nisam za ukidanje pijaca, ali one treba da se legalizuju i uđu u redovne tokove poslovanja - rekao je na okruglom stolu "Siva ekonomija - nulta tolerancija".

Glamočić je rekao da Srbija ima više od 400 pijaca sa 70.000 prodajnih mesta na kojima radi oko 100.000 ljudi.
Prema njegovim rečima, Srbija mora da vrati tržnicu na poziciju na kojoj je nekada bila i da ona postane ogledalo dobre poljoprivredne prakse.
Glamočić je ocenio da je siva ekonomija prisutna u svim segmentima društva, ali da Srbija nema jedinstven programa da je eliminiše.
On je rekao da je pored tržnica veliki deo nelegalne prodaje vezan i za trgovinu stokom i dodao da postoje ilegalni tokovi trgovine stokom do BiH i Kosova gde se gubi veliki novac.
(Telegraf.rs)
(Telegraf.rs/ Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    Najbolje je da kupujemo u megamarketima, pre svega IDEA i Roda.

  • Aca

    He he neko mora da bude kriv

  • Dingo

    Dobro si potkovan informacijama, a da nisi malo zakasnio....ministre? To su znala i deca iz obdanista.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima