GLAMOČIĆ: Na pijacama sumnjiva roba!

- Siva ekonomija u poljoprivredi najviše je prisutna na pijacama, na kojima je godišnji promet oko 300 miliona evra. Ja nisam za ukidanje pijaca, ali one treba da se legalizuju i uđu u redovne tokove poslovanja - poručio je ministar poljoprivrede

  • 15

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da se na srpskim pijacama prodaje roba sumnjivog kvaliteta bez fiskalnih računa i po nižim cenama.

- Siva ekonomija u poljoprivredi najviše je prisutna na pijacama, na kojima je godišnji promet oko 300 miliona evra. Ja nisam za ukidanje pijaca, ali one treba da se legalizuju i uđu u redovne tokove poslovanja - rekao je na okruglom stolu "Siva ekonomija - nulta tolerancija".

Glamočić je rekao da Srbija ima više od 400 pijaca sa 70.000 prodajnih mesta na kojima radi oko 100.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da vrati tržnicu na poziciju na kojoj je nekada bila i da ona postane ogledalo dobre poljoprivredne prakse.

Glamočić je ocenio da je siva ekonomija prisutna u svim segmentima društva, ali da Srbija nema jedinstven programa da je eliminiše.

On je rekao da je pored tržnica veliki deo nelegalne prodaje vezan i za trgovinu stokom i dodao da postoje ilegalni tokovi trgovine stokom do BiH i Kosova gde se gubi veliki novac.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    24. decembar 2013 | 10:03

    300 miliona evra? E samo to oporezite jos i zemlju cete izvuci iz krize! Ti si verovatno video par sela pored puta, znas kako se tamo lepo zivi! Sad posle ove izjave prosetaj kroz prvo selo i mahni ljudima da te vide, ali nemoj da vodis obezbedjenje, da osetis na kozi odusevljenje seljaka zbog brizne politike prema njima!

  • Vlada

    24. decembar 2013 | 10:15

    Boli tebe uvo za kvalitet robe, vama je samo bitno da uvalite fiskalne kase, da terate ljude da kucaju da bi se napunio budzet da mozete vi da kradete i budete siti...a narod, ko pita narod ima li za koricu hleba

  • Marrina

    24. decembar 2013 | 10:25

    Kako ste bezobrazni od kad postoje pijace u gradovima nikad nije bilo problema a sad kad ste dosli na vlast vi tu nesto pricate..Sumnjiva roba ne u marketima a ne na pijaci..Na pijaci je makar prirodna a ne GMO koji uporno pokusavate da nam poturate pod nos...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA