Hrvati mu ukinuli penziju zbog ćirilice!

Dobrivoju Nikoliću (80) iz leskovačkog sela Mrštane ukinuta penzija jer od Poreske uprave u Hrvatskoj nije nabavio "osobni identifikacioni broj"

  • 9

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je pre tri meseca obustavio isplatu penzije Dobrivoju Nikoliću (80) iz leskovačkog sela Mrštane, jer od Poreske uprave u Hrvatskoj nije pribavio "osobni identifikacijski broj“, a svi pokušaji da to učini bili su neuspešni zbog toga što je dokumentacija koju je poslao na ćirilici, pišu "Novosti".

On je dokumentaciju slao na različite adrese u tri navrata, ali u jedinom odgovoru koji je dobio navedeno je, da ukoliko dokumenta nisu na latiničnom pismu, potrebno je da dostavi njihov overeni prevod. Na obaveštenju ne stoji kome je ono upućeno kao ni potpis i pečat, pa je Dobrivoju tako uskraćeno i pravo na žalbu.

- Ovlašćenih sudskih tumača za hrvatski jezik u Leskovcu nema niti mogu da odem do Novog Sada, Sombora ili Subotice gde bih preveo svoju ličnu kartu i izvod iz knjige državljana Republike Srbije. Originalnu dokumentaciju na ćirilici sam overio u sudu - očajan je Dobrivoje.

On ističe da niko nema pravo da mu bez sudske odluke uskrati penziju koju je zaradio radeći skoro 16 godina kao konobar u hotelu "Stari Belvi“ u Dubrovniku.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    25. decembar 2013 | 14:32

    Njihovi kompleksi nemaju granica...Strasno !!!

  • Milojka

    25. decembar 2013 | 14:16

    Lako je se na starijim i sirotinji izživljavati..

  • balkan boy

    25. decembar 2013 | 16:04

    Doci ce i njima za naplatu, polako, ako je to merilo njihove mržnje da ne daju penziju coveku od 80 god, onda su vise nego jadni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA