Krijumčari iskopali tunel ispod Hongkonga

Pogranični policajci otkrili su tunel ispod Hongkonga, koji su iskopali trenutno nepoznati kineski krijumčari, a vrednost tunela procenjen je na 360.000 evra

  • 2

Neidentifikovani kineski krijumčari iskopali su tunel ispod Hongkonga opremljem svetlima, ventilacionim sistemom, čeličnim ojačanjima i čak šinama za transport robe, objavili su danas lokalni mediji.

Jedan kraj tog podzemnog puta je u iznajmljenoj garaži u Šenženu, a drugi potpuno sakriven u jednom trščanom gustišu u Hongkongu, navedeno je u izveštaju objavljenom na zvaničnom vebsajtu china.com.cn.

Tunel je iskopan na potpuno profesionalan način, a širok je oko 0,8 metara, visok metar i dovoljno veliki da se odrasla osoba provuče kroz njega. Procenjuje se da je taj projekat koštao 360.000 evra i da je trebalo četiri meseca da bude realizovan, objavio je danas AFP.

Pogranični policajci otkrili su tunel pre nedelju dana, a jedna žena koja živi u susedstvu rekla je da čula buku koju je pravila bušilica tokom jedne ili dve večeri, ali da je smatrala da se radi o nekim renoviranjima. Čovek koji je iznajmio gražu koristio je lažna identifikaciona dokumenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA