• 5

RADULOVIĆ: Nemojte davati 13. platu, proveravaćemo!

- Mislim da ne bi bilo dobro da bilo ko pokuša da zaobiđe ovu preporuku - izjavio je danas Radulović i ocenio da građani Srbije teško žive, a da su zaposleni u javnim preduzećima u boljoj poziciji od drugih građana

  • 5

Ministar privrede Saša Radulović rekao je da bi bilo neodgovorno da javna preduzeća isplate 13. platu i zaobiđu preporuku ministarstva da je ne isplaćuju i poručio da će biti provereno da li su neka od njih već isplaćivala 13. platu.
Ministarstvo privrede preporučilo je juče rukovodstvima javnih preduzeća, javno komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanja svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost u vladi za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine, a među njima - "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja", prenela je RTS.

Radulović je danas ponovio da je pri izuzetno otežanim uslovima poslovanja u realnoj privredi neprimerena isplata 13. zarade za 2013. godinu kao i drugi izdaci za nagrade, poklone, troškove svečanosti i slično, povodom novogodišnjih i drugih praznika i sličnih manifestacija.
To je i sadržaj preporuke ministarstva.
- Mislim da ne bi bilo dobro da bilo ko pokuša da zaobiđe tu preporuku - izjavio je danas Radulović novinarima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
On je ocenio da građani Srbije teško žive, a da su zaposleni u javnim preduzećima u boljoj poziciji od drugih građana.
Na pitanje da li je tačno da su neka preduzeća već isplatila 13. platu, Radulović je rekao da će to biti provereno.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e bas me zabole

    Sto ce te vi proveravati! Zivim i radim kako hocu i mislim da treba i mogu! Zabole me za vase misljenje, smernice i stavove! Uvek sam i u glavnom radio sve suprotno od onoga sto ste vi, srpski politicari, govorili i zato mi je bilo bolje od vecine koja vas je podrzavala! To je jedini pravi recept moga dugogodisnjeg uspeha!

  • Aleksandar

    Kakav mufljuz!

  • Dipl.ing.

    U duhu štednje pristajem na 6 Jorgovankinih plata naredne godine umesto mojih13.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima