• 15

CRNOGORCI SE BUNE: Svađa u Kontroli leta zbog 13. plate!

Crnogorski predstavnici u Smatsi upozoravaju da bi u slučaju da se isplata 13. plate ne odobri mogli da traže preispitivanje odnosa u Agenciji

  • 15

Uprkos oštroj reakciji potpredsednika Vlade Aleksandara Vučića, o bonusima u zajedničkoj Agenciji Srbije i Crne Gore ipak će sutra odlučivati njihova skupština.
Lazo Maksimović, predstavnik Crne Gore i zamenik direktora u Smatsi rekao je da "O 13. plati u Agenciji za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore ne odlučuje ni vicepremijer Srbije ni premijer Crne Gore, već nadležni organi te institucije".

S druge strane, predsednik Nadzornog odbora Branislav Grubačić kaže da i zaposleni u ovoj instituciji moraju shvatiti u kakvoj zemlji žive.
- Bilo bi neprimereno da mi delimo bonuse. Na to nas obavezuje politika zemlje, koja je nedavno donela mere štednje. Kad to zaposleni u Smatsi shvate, svima će biti lakše - zaključuje Grubačić.
Crnogorci upozoravaju da bi, u slučaju da se isplata 13. plate ne odobri, oni mogli da traže preispitivanje odnosa u Agenciji.

- Odluke o ukidanju nagrade zaposlenima za uspešan rad su demagoške. Ukoliko se tako nešto desi, ne bi me začudilo da drugi osnivač Crna Gora u tom slučaju zatraži razjašnjenje situacije i odnosa - kaže Lazo Maksimović. On napominje da nikako ne treba zaboraviti činjenicu da se plate zaposlenih ne isplaćuju iz budžeta Srbije već iz budžeta Eurokontrola.
Pitanje 13. plate u Agenciji do sada praktično i nije postavljano, a zaposleni su više puta dobijali čak i 14. platu. Zbog donetih mera štednje Nadzorni odbor, u kome sede četiri predstavnika Vlade Srbije i jedan iz Crne Gore, u prošli petak prvi put je odbio da prihvati predlog o isplati godišnjih bonusa zaposlenima.
Agencija za kontrolu letenja je u vlasništvu Srbije (92 odsto) i Crne Gore (osam odsto), ali ima svoj budžet.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • inkognito

    Al' se pjenušate na sami pomen crnogoraca!!! Koliko ste iskompleksirani to je za žaljenje... :)

  • Mladen

    Ali ovde se ne radi o novcu iz budzeta Repulike Srbije. Radi se onovcu koji se sliva od "naleta" i drugih uskuga kojwe placaju sve kompanije koje prelecu teritoriju Srbije i CG. Tajnovac dolazi na piseban racun i nema nikakve veze sa budzetom Srbije i CG. I sqv visak ostahe kontroli leta i NE MOZE SE RASPOREDjIVATI za pokrivanje budzeta. !!!

  • Dutch

    Stvarno ne razumem zasto ih ne proteramk odavde vise i aman skinite plate tim parazitima iz raznih agencija

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima