Air Serbia širi mrežu letenja

Od Nove godine uspostavljanje linija sa Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadom, u januaru kreću sa radom prvi piloti bivšeg JAT-a koji su odškolovani za novi tip aviona "erbas A 319"

  • 12

Već sada avionima "Air Serbia" građani mogu da odlete na 27 destinacija, a od Nove godine najavljuje se još više mogućnosti, pa i uspostavljanje linija sa Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadom. U januaru se očekuju i prvi piloti bivšeg JAT-a koji su odškolovani za novi tip aviona "erbas A 319".

Formiranje nove kompanije "Air Serbia" podstaklo je našu civilnu vlast da što pre napravi veći broj ugovora sa mnogim zemljama o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja.

Trenutno se pregovara sa vazuduhoplovnim vlastima Saudijske Arabije, Japana, Južne Afrike, Indonezije, Sejšela, Bahreina, Omana, Jordana i Singaupra.

- Mi smo dobili potvrdan odgovor od američkih vazduhoplovnih vlasti da su oni spremni i najavili su svoj dolazak u martu mesecu, jer oni imaju svoje planove za godinu dana unapred i direktorat je spreman da sve potrebne papire da na uvid i da učini sve da se ta kategorija jedan koju smo izgubili opet vrati - kaže Milan Živanović, v.d. direktora Direkcije civilnog vazduhoplovstva Srbije.

U "Air Serbia" kažu da će se ekspanzija otvaranja novih linija nastaviti odmah posle nove godine.

Što se tiče čarter letova, oni će sledeće godine sa "Air Serbia" biti mnogo sigurniji kada je reč o polasku i dolasku sa destinacije i ugodni za putnike kojima se dešavalo da po nekoliko sati čekaju avion bivšeg JAT-a koji treba da dođe sa linije. Sada kompanija ima na raspolaganju 16 aviona i mnogo se lakše odvija saobraćaj.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    26. decembar 2013 | 13:57

    Leteo sam Air Serbiom skoro, bio je jos uvek stari avion ali su zaposlili mlade i nasmejane, potpuni osecaj da je nova firma. Sto se tice bukiranja, kolicine prtljaga i uopste transparentnosti cena bolji su od Lufthanze. Puno letim i imam iskustva sa prevoznicima, kod njih osecam optimizam i promene na bolje, samo jos da prosire broj destinacija, makar sa presedanjem. Na dezurne hejtere i vecite skeptike ne obracajte paznju.

  • CrazyHorse

    26. decembar 2013 | 13:11

    Direktiva Chicago-Belgrade!! ;) Pozdravljam

  • Branko

    26. decembar 2013 | 16:28

    Skoro sam putovao AS-jom i utisci su više nego dobri. U odnosu na JAT nebo i zemlja. Putujte domaćom firmom opušteno. A vi, hejteri, mrdnite malo dupe iz te stolice i otiđite makar u neku susednu zemlju. Za male pare ćete se uveriti da je istina ovo što pričam pa posle pljujte ako imate obraza...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA