Radulovićevo ministarstvo ne deli paketiće za decu!

Pored ministra privrede na isti potez odlučio se i ministar prosvete Tomislav Jovanović. Iz oba ministarstva objašnjeno je da se od zaposlenih očekuje da šire svest o neophodnoj štednji i racionalnoj upotrebi sredstava poreskih obveznika

  • 9

Nadležni iz Ministarstva privrede obavestili su svoje radnike da zbog neophodnih mera štednje, ove godine neće biti paketića za njihovu decu, saznaje Telegraf.

- U trenutku kada se od zaposlenih u privredi Srbije, a posebno od javnih preduzeća i svih u javnom sektoru očekuju i preporučuju mere štednje, ministar privrede Saša Radulović smatra neprimerenim isplatu naknada u novcu za novogodišnje poklone zaposlenima u Ministarstvu privrede, za koje nema potvrde da su namenski utrošene - piše u zvaničnom saopštenju uz dodatak da su novogodišnji pokloni za decu zaposlenih mogućnost, a ne obaveza poslodavca.

Iz Ministarstva je objašnjeno i da se od zaposlenih očekuje da šire svest o neophodnoj štednji i racionalnoj upotrebi sredstava poreskih obveznika u cilju sveukupne reforme.

- Spremnost na reforme moramo pokazivati na sopstvenom primeru. Ne samo deklarativno, već na delu! - navedeno je u "prazničnom" saopštenju.

I ministar prosvete zabranio paketiće od državnih para

Osim ministra privrede i ministar prosvete Tomislav Jovanović odlučio je da za Novu godinu deca zaposlenih u ministarstvu ne dobijaju paketiće.

- Iz budžeta neće biti odvojena sredstva za novogodišnje paketiće - rekao je ministar Jovanović Tanjugu i naveo da će možda ipak biti obezbeđen donator.

U svakom slučaju, pare iz državne kase ove godine nećemo dati za paketiće, poštujući preporuke za mere štednje, rekao je ministar i naveo da se protiv ovakve odluke deo zaposlenih u ministarstvu usprotivio i pokrenuo peticiju, ali da su ubrzo odustali od prikupljanja potpisa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    26. decembar 2013 | 14:54

    Posto si veliki strucnjak bas bi voleo da deci objasnis zasto nemaju paketice pa samo od vase plate vas politicara i naravno jorgovanke dobilo bi pola Beograda paketice

  • Aleksandar

    26. decembar 2013 | 18:22

    Kakvi foliranti!Nece paketice,ali ce zato nase pare da dele medjusobno!

  • Marrina

    26. decembar 2013 | 15:37

    Mogli ste da se odreknetw po 10.000 vasih plata i da deci urucite paketice..Sramota stedite na deci...c.c.c

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA