• 10

Više od pola Ibarske nebezbedno!

Najkritičnija deonica je od Miljakovca do Žarkova, a potom slede deonice Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob. Čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka

  • 10

Prema najnovijim podacima o bezbednosti puteva u Srbiji, više od 50 odsto Ibarske magistrale je ispod proseka bezbednosti.
Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je danas da će bezbednost saobraćaja biti prioritet Ministarstva na čijem se čelu nalazi. On je to rekao u Vladi Srbije gde su predstavljeni podaci o bezbednosti naših puteva. Prema tim podacima, čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka.

Pilot projekat Auto moto saveza i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji je realizovan uz podršku Ministarstva saobraćaja, pokazao je i da se u Beogradu nalazi najkritičnija deonica i to od Miljakovca do Žarkova. Rizične deonice su takodje Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob.

Antić je rekao da je potrebno uložiti 10,5 milijardi dinara kako bi se povećala bezbednost na Ibarskoj magistrali i dovela na odgovarajući nivo. Antić je naglasio da će bezbednost saobraćaja biti prioritet tog Ministarstva u narednom periodu, iako su sredstva za tu namenu skromna.
Antić je, takođe, rekao da će se založiti za to, da se ponovo vrati izdavajanje dela akcize na naftne derivate za održavanje puteva. Ministar je rekao da će Srbija za nekoliko godina dobiti autoput na Koridoru 11, od Beograda do Čačka, koji će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali.
Posle mapiranja rizika na toj magistrali, u okviru pilot projekta, date su preporuke za primenu inženjerskih mera, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • d

    Najbolje da se vozi dva na sat

  • Dare

    Kao nebezbedno pa 10 milona skembaju sebi u џеp a neurade ništa! Pa dokle bre!

  • Masinac

    Ukinite ogranicenje od 50km/h i postavite celom ibarskom da bude 80km/h! Ovime ćete eliminisati preticanje i drasticno smanjiti broj saobracajnih nesreca.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima