Više od pola Ibarske nebezbedno!

Najkritičnija deonica je od Miljakovca do Žarkova, a potom slede deonice Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob. Čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka

  • 10

Prema najnovijim podacima o bezbednosti puteva u Srbiji, više od 50 odsto Ibarske magistrale je ispod proseka bezbednosti.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je danas da će bezbednost saobraćaja biti prioritet Ministarstva na čijem se čelu nalazi. On je to rekao u Vladi Srbije gde su predstavljeni podaci o bezbednosti naših puteva. Prema tim podacima, čak 58 odsto Ibarske magistrale od Beograda do Čačka po pitanju bezbednosti saobraćaja je ispod proseka.

Pilot projekat Auto moto saveza i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji je realizovan uz podršku Ministarstva saobraćaja, pokazao je i da se u Beogradu nalazi najkritičnija deonica i to od Miljakovca do Žarkova. Rizične deonice su takodje Županjac-Dudovica, Ljig-Dići, Ugrinovci - Bućin grob.

Antić je rekao da je potrebno uložiti 10,5 milijardi dinara kako bi se povećala bezbednost na Ibarskoj magistrali i dovela na odgovarajući nivo. Antić je naglasio da će bezbednost saobraćaja biti prioritet tog Ministarstva u narednom periodu, iako su sredstva za tu namenu skromna.

Antić je, takođe, rekao da će se založiti za to, da se ponovo vrati izdavajanje dela akcize na naftne derivate za održavanje puteva. Ministar je rekao da će Srbija za nekoliko godina dobiti autoput na Koridoru 11, od Beograda do Čačka, koji će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali.

Posle mapiranja rizika na toj magistrali, u okviru pilot projekta, date su preporuke za primenu inženjerskih mera, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    26. decembar 2013 | 15:27

    Signalizacija nula s rupe na rupu a ti vole oces da dizes cene na putarinu srami se

  • Niko bitan™

    26. decembar 2013 | 16:48

    Mogli bi da podignete akcize bar 30 din po litru! Da imate za pevaljke, svastike od svalerki, svalerke itd! Bando lopovska! Daj te narodu posao i plate a ne da smisljate glodari kako ce te da uzmete zadnji dinar od naroda! Nije vama daleko kraj!

  • Marrina

    26. decembar 2013 | 15:26

    Kada bi vozaci postovali znakove i punu,duplu punu liniju ne bi bilo nebezbedno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA