PANIKA U UŽICU: Pronađene štetne alge u vodi za piće, tuča za flaširanom!

U Užicu je nakon ovih vesti zavladao totalni haos. Građani su pokupovali svu flaširanu vode u prodavnicama. Sve zalihe su prodate, a u jednoj prodavnici izbila je tuča oko vode

  • 9

Republička inspekcija donela je odluku o zabrani korišćenja vode za piće i pripremu hrane u Užcu izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević.

Grad će pokušati da obezbedi dovoljno cisterni za snabdevanje vodom građana, rekao je Drndarević lokalnim medijima.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je ranije da će sutra po završetku bioloških ispitivanja vode za piće saopštiti eventualne preporuke o korišćenju vode iz gradskog vodovoda, jer su u vodi koja se distribuira iz akumulacije Vrutci, izolovane alge.

Prisustvo algi u vodi za piće, kako je objašnjeno u saopštenju, posledica je intenzivnog razmnožavanja, takozvanog cvetanja algi u jezeru Vrutci.

Građani Užica će, po završetku analiza, dobiti detaljne preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda, navedeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje.

Kako piše "Blic", u Užicu je nakon ovih vesti zavladao totalni haos.

Građani su pokupovali svu flaširanu vode u prodavnicama. Sve zalihe su prodate, a u jednoj prodavnici izbila je tuča oko vode.

Direktorka Zavoda Biljana Mijović u izjavi Tanjugu nije mogla da potvrdi da li je dok se ne završe analize voda bezbedna za piće. Rezultati analiza očekuju se iz Instituta ''Batut''.

Posle sutrašnjih ispitivanja biće poznato o kojoj vrsti algi je reč, i o eventualnom prisustvu produkata njihovog razlaganja. Građani Užica će, po završetku analiza, dobiti detaljne preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda, navedeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Dragan

    26. decembar 2013 | 20:48

    Sram ih bilo , ima vec petnaestak dana otkako ljudi koji zive blizu jezera zovu radio stanice u UE i javljaju da na jezeru Vrutci pluta ogromna crvena masa . Gospoda iz JKP Vodovod su na to odgovorili da oni i njihova deca piju tu vodu i da na njoj spremaju slavu . Rasterati bandu i zaposliti mlade i strucne

  • BigFoot

    26. decembar 2013 | 23:34

    Polako počinje rat za vodu.

  • GocyHGT

    26. decembar 2013 | 22:50

    Bravo Dragane tako je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA